Verschil tussen personeel werven en selecteren

Het verschil tussen werving en selectie is belangrijk om te begrijpen. Werving verwijst naar het proces waarbij naar potentiële kandidaten wordt gezocht en vervolgens wordt aangemoedigd om te solliciteren op een daadwerkelijke of verwachte vacature. Selectie is het proces waarbij werknemers onder de kandidaten op de shortlist worden aangenomen en hen een baan in de organisatie wordt geboden.

Het succes van elke organisatie hangt af van haar medewerkers. Wanneer een werknemer geschikt is voor zijn job, kan het hele bedrijf genieten van de voordelen van zijn onovertroffen succes. Werving en selectie helpen organisaties bij het kiezen van de juiste kandidaten voor de juiste functies. Daarom is het begrijpen van het verschil tussen werving en selectie essentieel om eventuele verliezen voor een organisatie te verminderen.

Belangrijkste verschillen

Het wervingsproces omvat de ontwikkeling van geschikte technieken om meer kandidaten naar een vacature te lokken, terwijl het selectieproces omvat het identificeren van de meest geschikte kandidaat voor de vacature. Aanwerving gaat vooraf aan het selectieproces en het selectieproces is pas voltooid als er een vacature wordt aangemaakt en via een aanstellingsbrief aan de geselecteerde kandidaat wordt gegeven.

Om het verschil tussen werving en selectie goed te begrijpen, zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden.

Werving is het proces waarbij kandidaten voor de vacante functie worden gevonden en hen wordt aangemoedigd om ernaar te solliciteren. Selectie betekent het kiezen van de beste kandidaat uit de pool van sollicitanten en hen de baan aanbieden.

Werving is een positief proces gericht op het aantrekken van steeds meer werkzoekenden om te solliciteren. Selectie is een negatief proces, waarbij ongeschikte kandidaten van de lijst worden afgewezen.

Van de twee is werving relatief eenvoudiger. Bij rekrutering besteedt de recruiter minder aandacht aan het onderzoeken van individuele kandidaten, terwijl selectie een grondiger onderzoek van kandidaten inhoudt, waarbij recruiters elk minuutje van elke kandidaat willen leren, zodat ze de perfecte match voor de baan kunnen kiezen.

Werving is minder tijdrovend en economisch minder veeleisend, aangezien het alleen gaat om het identificeren van de behoeften van de baan en het aanmoedigen van kandidaten om ernaar te solliciteren. Selectie omvat een breed scala aan activiteiten, die zowel tijdrovend als duur kunnen zijn.

Bij werving gebeurt de communicatie van vacatures via verschillende bronnen, zoals internet, krant, tijdschriften, enz., En verspreidt formulieren gemakkelijk zodat kandidaten kunnen solliciteren. Tijdens het selectieproces vindt de beoordeling plaats via verschillende evaluatiefasen, zoals het indienen van formulieren, schriftelijke examens, interviews, enz.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *