Verschillen tussen podcast hosting en platform

Wat is het verschil tussen podcast hosting en een podcast platform?

Ten eerste is een podcast-host waar je je mp3-bestand naar toe stuurt en bewaard, In theorie kan je jouw podcasts ook naar je eigen website uploaden, maar dat raden we je niet aan omdat het veel te veel ruimte in beslag neemt. Bovendien gaat dat je website aanzienlijk vertragen. Je hebt dus een dedicated host nodig met voldoende capaciteit en die altijd bereikbaar is.

Sommige hosts vragen een maandelijkse vergoeding voor hun diensten, maar vaak krijg je daar wel betere service voor terug.

Wat is een podcast platform?

Een podcast platform is een website of online dienst waar je van verschillende podcast genres en kanalen afleveringen kunt beluisteren. Denk hier aan diensten als Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts Stitcher, TuneIn, en nog vele anderen.

Het kan zijn dat een podcast platform ook podcast hosting aanbiedt, een goed voorbeel daarvan is YouTube. Op YouTube kan je zowel zoeken naar video’s/podcasts als dat je ze er zelf naar kunt uploaden. Een ander voorbeeld hiervan is SoundCloud.

Welke diensten het beste aansluiten op jouw behoeften en jouw doelgroep is voor elke podcast niche anders. Je doet er dan ook goed aan gedegen onderzoek vooraf uit te voeren.  Één ding staat vast, je hebt tenminste één podcast hostingpartij nodig en kan je podcasts op zoveel podcast platformen uploaden als je zelf wilt. Over het algemeen geldt dat naar mate je op meer platformen te vinden bent je ook een groter publiek weet aan te trekken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *