Verschil tussen QR code en barcode

Het belangrijkste verschil tussen streepjescodes en QR-codes is een van de fysieke afmetingen. Barcodes kunnen in een regel worden gescand. Dit betekent dat de gegevens beperkt zijn tot wat er in dat ene strookje kan worden geplaatst. QR-codes voegen daarentegen een andere dimensie toe van waaruit informatie kan worden geschreven en gescand. In plaats van een enkele regel kunnen deze labels zowel verticaal als horizontaal worden gelezen.

Een bedrijf kan veel meer in één QR-code opslaan dan in een barcode. Een standaardbarcode kan bijvoorbeeld een productnummer en de verwachte locatie vertellen, maar dat zou het zijn. Een QR-code zou daarentegen onder meer de staat van het product kunnen aangeven, wanneer het is gemaakt, eventuele reparaties. Dit betekent dat een bedrijf een nauwkeuriger inzicht kan krijgen in zijn algemene inventaris.

QR menu

We zien steeds vaker dat restaurants een QR menu aanbieden aan hun klanten. Dat is een (digitale) menukaart waar je direct met je telefoon het gewenste gerecht kunt scannen. Dat scheelt een hoop gedoe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *