Verschillen tussen volgers en likers

Inhoudsopgave

Iedereen heeft wel social media. Of je nu een account hebt of Facebook of Instagram, je bent waarschijnlijk bekend met het principe van volgers (followers) en vind-ik-leuks (likes). Maar wat is nu het verschil tussen likes en volgers?

Nou, dat is best simpel. Op platformen als Instagram en Facebook kun je de profielen van je vrienden, kennissen en andere relaties volgen. Alles wat zij posten verschijnt dan in jouw tijdlijn. Jij hebt dan de keuze om deze zogeheten ‘posts’ te liken. Op Facebook is deze like in de vorm van een duimpje omhoog afgebeeld, terwijl het populaire Instagram heeft besloten om dit met een rood hartje te doen. Dit zijn dus de likes. Jij kunt een like geven, maar je kunt ook likes ontvangen.

Followers of volgers zijn mensen die andere volgen. Wordt jouw account bijvoorbeeld gevolgd door je zusje, je neef en je beste vrienden, dan zijn zij jouw volgers. Zelf volg je misschien jouw favoriete artiest of beroemdheid. Dit maakt jou ook een volger.

Influencers

In het digitale tijdperk waarin we leven ontkom je niet aan social media. Iedereen heeft wel een account op een socialmediakanaal. Het gaat zelfs zover dat je geld kunt verdienen met social media en hier dus echt je baan van kunt maken. Deze mensen worden meestal influencers genoemd. Elk socialmediakanaal heeft zo zijn eigenlijk influencers. Op facebook en Instagram zijn dat vaak mensen die producten promoten, maar op YouTube en TikTok bijvoorbeeld maken de influencers content in de vorm van video’s.

Hoe meer volgers en likes je hebt, hoe meer aanzien jouw profiel heeft. Eigenlijk komt het er op neer dat hoe meer aanzien je hebt, hoe meer geld je kunt verdienen. Een sterke following is belangrijk, maar dit duurt vaak jaren om op te bouwen. Echter zijn er anno 2021 wel andere manieren waarop je dit kunt doen. Zo kun je eenvoudig likes kaufen op jouw favoriete platform. Je kunt likes kaufen in bundels van aantallen. Zelf bepaal je dus hoeveel likes je erbij krijgt. Likes kaufen is ook niet bepaald duur, dus het is voor iedereen toegankelijk.