Verschil tussen SEO en SEA

Er zijn verschillende manieren waarop jij jouw website boven aan de Google en Bing zoekmachines kan helpen. Twee van de meest bekende vormen zijn SEO en SEA. Dit zijn beide technieken die zijn gefocust op het verbeteren van de rangorde in de zoekmachines. Laten we eens kijken wat de verschillen tussen deze twee zijn.

Search Engine Optimisation

SEO staat voor Search Engine Optimisation, dit is een techniek die wordt toegepast om jouw website sneller opgemerkt te laten worden door Google. De techniek werkt als volgt, je schrijft een tekst of inhoud en je voegt hier bepaalde belangrijke trefwoorden in. Deze trefwoorden helpen om de website beter te integreren in het Google zoeksysteem. De trefwoorden dienen van toepassing te zijn op de branche waar je in zit of op het product waar je in handelt. Dus iemand die over scheermesjes een website heeft moet trefwoorden toepassen die betrekking hebben op scheermesjes. Zo herkent Google het soort product en zal het je website indexeren in de zoekresultaten.

SEO omvat in totaal 250 factoren waarop je website geoptimaliseerd kan worden.

Search Engine Advertising

Search Engine Marketing is een specialisme, net als SEO, wat er voor zorgt dat je website beter zichtbaar is bij de verschillende zoekdiensten. Je website zal zo sneller op pagina 1 van Google staan in plaats van pagina 6. Hierdoor zul je veel meer internetverkeer op je site krijgen. Zo zul je meer verkopen krijgen en je naamsbekendheid zal stijgen. Het verschil met SEO is dat SEA te maken heeft met advertenties. Tegen betaling kun je advertenties tonen op websites die hetzelfde soort product als jou aanbieden. Hierdoor zul je ook meer verkeer genereren en je verkoop aantallen zullen groeien. Er zijn drie doelen die men wilt bereiken door het gebruik van SEA. Als eerste willen mensen meer klikken krijgen op hun website. Als tweede willen mensen zo veel mogelijk bekijks krijgen en als derde wilt men zo veel mogelijk inkomsten verkrijgen uit het toepassen van de advertenties.

Search Engine Marketing en de verschillen tussen disciplines

Dit is de verzamelterm voor alle vormen van zoekmachine technieken bij elkaar. SEO en SEA samen zijn dus de meest voorkomende technieken die gebruikt worden om jouw website populairder te maken. Over het algemeen is Search Engine Optimisation beter en effectiever dan Search Engine Advertising. Dit komt omdat het Google zoeksysteem meer rekening houdt met trefwoorden dan met advertenties. Trefwoorden laten namelijk zien wat voor website je hebt en welke producten je aanbiedt. Daarnaast is het toepassen van SEO gratis, terwijl SEA geld kost. De meest bekende websites en bedrijven die SEA aanbieden zijn Google Adsense en Bing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *