Verschil tussen sprinkler tank en sprinkler kelder

Inhoudsopgave

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van een sprinkler of van een sprinklerinstallatie. Sprinkler betekent letterlijk sproeier. Sproeiers kom je op veel verschillende plekken tegen, maar meestal hebben ze allemaal een verschillende functie.  Bijvoorbeeld de sproeiers op de voetbalvelden. Om het veld vochtig te houden en het gras te onderhouden wordt In de rust of voor de wedstrijd het veld besproeid via deze installatie. Met een heuse sprinklerinstallatie wordt meestal iets anders bedoeld. Deze systemen worden gebruikt als geautomatiseerd brandblussysteem. Mocht er brand zijn, gaan dit soort sproeiers automatisch en wordt de brand in bedwang gehouden zonder dat hier hulp van een persoon bij nodig is.

Wat is een sprinkler tank?

Een sprinklertank is een waterreservoir waarin, je raad het al, water in is opgeslagen. Deze tank is (meestal) verbonden aan een sprinklerinstallatie. Met zon grote hoeveelheid water erin moet zo’n sprinklertank wel stevig zijn. Daarom wordt deze tank in de meeste gevallen gemaakt van stalen platen die van de binnenkant gecoat zijn. Van tijd tot tijd dient een sprinklertank goed schoongemaakt te worden. Er zijn bedrijven die je kunt inhuren om dit te doen. Deze dienst noem je een sprinkler inspectie.

Wat is een sprinkler kelder?

De sprinklerkelder is een ruimte waarin de sprinklersystemen zich bevinden. Wanneer je een kelder als deze gaat inrichten moet je met een aantal dingen rekening houden. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat de kelder 100% waterdicht is. Dit is de nummer één prioriteit. Ook een sprinklerkelder moet af en toe schoongemaakt worden. Er zijn dan een aantal dingen die moeten gebeuren. Zo moet de vloer en de pompput van de kelder gereinigd worden.  Ten tweede kan het voorkomen dat de voetkleppen vervangen of gemodificeerd moeten worden. Ook de leidingen zijn om de zoveel tijd aan een schoonmaak toe.

Klusjes onder water

Het kan ook voorkomen dat je hulp nodig hebt bij de reparatie of onderhoud van constructies die onder het water liggen. Onderwater lassen is dan de oplossing. Een onderwater lasser is iemand die hier zijn expertise van heeft gemaakt.