Verschil tussen stoel en fauteuil

Wat zijn de verschillen tussen een stoel en een fauteuil?

Een stoel of een fauteuil kunnen we eenvoudig van elkaar scheiden door te kijken naar de ruimte waar ze geplaatst worden. In de eetkamer spreken we echt over stoelen of over eetkamerfauteuils. In de woonkamer gebruiken we enkel de term fauteuils.

Een fauteuil wordt ook wel een leunstoel of een luie stoel genoemd. Je kunt dit zien als een éénzitter die een comfortabele aanvulling vormt op een lekkere bank. Er zijn overigens ook zithoeken die alleen maar bestaan uit fauteuils rond de salontafel. In een zithoek worden alleen maar fauteuils geplaatst en eigenlijk géén rechte stoelen. Een fauteuil heeft een wat klassieke uitstraling. Deze lekkere luie stoel heeft een ruime zitting, een hoge leuning en een prima ondersteuning voor je armen. Het is een lekkere luxe “stoel” waar je prima in kunt zitten of liggen, een fauteuil heeft immers vaak ook een ligstand.

Met de aanduiding ‘luxe’ wordt het verschil tussen stoelen en fauteuils eigenlijk al erg duidelijk. Een fauteuil is zo’n stoel die vroeger altijd vrijgehouden was voor de vader des huizes. Inmiddels is een fauteuil voor iedereen weggelegd.

De fauteuil is te beschrijven als een éénzitter en een alternatief voor het zitten op een omfortabele bank. De fauteuil doet hier dus niet aan af. Luxe en comfort, dat is waar het hier om gaat. Waarbij de relaxfauteuil al dan niet elektrisch helemaal is af te stellen van een actieve zithouding naar een bijna liggende stand, waarbij je gehele lichaam optimaal wordt ondersteund.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *