Verschillen tussen een dining- en een loungeset

Diningset of loungeset?
Als de dagen waarop de zon volop schijnt weer aanbreken en de donkere wintermaanden achter de rug zijn, is het hoog tijd om te zorgen voor een zomerklare tuin. Een goede en comfortabele tuinset hoort daar natuurlijk bij. De meeste mensen kiezen voor de aankoop van een dining tafel met stoelen óf voor een relaxte loungeset. Maar wat zijn de belangrijkste verschillen tussen beide tuinmeubelen? Welke voordelen en nadelen heeft een dining tafel met stoelen als je deze vergelijkt met een loungeset?

1. Grote keuze aan stijlen en modellen

Zowel een loungeset als een dining tafel met stoelset is verkrijgbaar in uiteenlopende stijlen en materialen. Of je nu een landelijke en natuurlijke stijl ambieert of juist van een modern ingerichte tuin houdt: op dit gebied is er weinig verschil. Wel is het zo dat mensen met en klassieke, grote tuin eerder voor een dining set kiezen vanwege de trendy uitstraling. Loungesets hebben eerder een eigentijdse en moderne uitstraling.

2. Stijl versus comfort en gemak

Een dining set heeft vooral een praktisch doel: met de tuinset kun je heerlijk in de tuin zitten en genieten van een hapje en drankje met je partner, kinderen en/of vrienden. Het hoofddoel van een loungeset is vooral relaxen en lekker luieren. Op een loungeset zit je uiterst gemakkelijk en kun je heerlijk wegdromen in de zon onder het genot van een spannend boek en een lekker drankje.

3. De mobiliteit van jouw tuinset

Een belangrijk verschil tussen een loungebank en een dining tuinset is het feit dat een loungeset minder mobiel is. Een loungebank met tafel verplaats je niet zomaar, maar laat je 24/7 en het hele seizoen lang op zijn plek staan. De loungeset is afdekbaar met een beschermend zeil, dus de weersomstandigheden zijn geen enkel probleem. Een diningset kun je daarentegen veel gemakkelijke verplaatsen omdat deze doorgaans erg licht is. Bij slecht weer kun je de set naar binnen halen. Toch is dat niet altijd nodig, omdat veel tuinsets van het type four seasons zijn en bestand zijn tegen elk type weer. Of het nu regent, vriest of tropisch het is: je kunt de diningset altijd buiten laten staan. Maar praktisch is wel dat je de indeling van de tuin snel kunt aanpassen door de diningset op een andere plek neer te zetten. Of ruimte kunt maken voor de kids om een potje voetbal in de tuin te spelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *