Verschil tussen baardolie en baardbalsem

Inhoudsopgave

Voor mannen met een baard is het van groot belang om de baard goed te onderhouden. Slecht onderhouden baarden zijn onhygiënisch en zien er vaak een beetje warrig uit. Toch kan het moeilijk zijn voor mannen om precies te weten hoe ze voor hun baard moeten zorgen aangezien er een gigantisch aantal producten op de markt zijn. Soms is het natuurlijk lastig te beslissen wat jouw baard precies nodig heeft. Zo worden de termen baardolie en baardbalsem vaak door elkaar gebruikt. Toch is er een groot onderscheid tussen deze producten. Wil jij weten wat jij precies nodig hebt om een prachtige baard te laten staan? Lees dan verder.

Baardolie

Baardolie is uitermate geschikt voor kortere baarden. Baardolie stimuleert namelijk een gezonde en natuurlijke groei van jouw baard. Wanneer je baardolie gebruikt moet je wel vaak je baard wassen. Olie kan nogal dik zijn en er juist voor zorgen dat jouw baard vettig en ongezond wordt. Met baardshampoo van Proraso kun je er voor zorgen dat jouw baard schoon en netjes blijft. Proraso heeft een gigantisch aanbod van baardproducten die u kunt combineren. Baardolie wordt vaak wel afgeraden voor mannen met een middel tot een lange baard. Olie is erg zwaar en hierdoor kan het zijn dat je baard erg gaat hangen of er uit gaat zien als een ‘klont’ die samenhangt.

Baardbalsem

Aangezien baardolie niet volledig aan te raden is voor mannen met een middellange tot lange baard is baardbalsem het perfecte alternatief. Baardbalsem is namelijk minder zwaar voor op die baard waardoor jezelf je baard perfect kunt vormen. Baardbalsem is verder ook erg goed voor de groei van je baard en houdt deze gezond. Proraso baardbalsem is vaak als meest populaire baardbalsem van Nederland gestemd aangezien deze niet alleen uw baard schoon houdt maar ook de groei van jouw baard stimuleert.

Verschil

Het voornaamste verschil tussen baardolie en baardbalsem is dus voor welke baard het bestemd is. Baardolie is aan te raden voor mannen die een korte baard hebben. Baardbalsem is aan te raden voor mannen die een middellange tot lange baard hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *