Verschil tussen SMS en MMS

Inhoudsopgave

Een SMS kent iedereen waarschijnlijk wel, maar van een MMS heb je misschien nog nooit gehoord. Het zijn al wat oudere termen, zeker in de moderne wereld van WhatsApp, Snapchat, Facebook Messenger en ga zo maar door. SMS en MMS zijn termen die door elkaar worden gebruikt, maar verwijzen naar verschillende berichten. SMS en MMS zijn beiden name voor dingen die we verzenden en meestal gooien we deze dingen onder de overkoepelende term SMS. Het verschil is dat SMS echt verwijst naar een tekstbericht en MMS verwijst naar berichten waarin een foto of een video is opgenomen.

 

SMS
SMS is ook wel een afkorting voor Short Message Service. In een SMS kunnen maximaal 160 tekens worden gezet. De SMS is ontstaan in 1980 en is een van de oudste berichten services. Zeker wanneer WhatsApp het plotseling niet doet wordt er opeens weer veel met SMS verstuurd. Je kan tegenwoordig zelfs een anonieme SMS versturen. Een anonieme SMS kan soms wel eens handig zijn. De persoon aan wie je het berichtje stuurt komt niet te weten dat het berichtje van jou komt. Je privacy staat bij een anonieme SMS versturen dan ook voorop. Het is heel makkelijk. Je typt je bericht, verstuurt de SMS en je blijft anoniem. Dit kan via speciale websites zoals texttasy.

 

MMS

MMS is de afkorting voor Multimedia Messaging Service. Eigenlijk is de MMS een verbetering van de bekende SMS. De MMS is dus multimediaal. In een MMS kunnen bovendien maximaal 1600 tekens, wat al veel langer is dan een standaard SMS bericht.

 

SMS vs MMS

Beide vormen hebben allebei hun voor- en hun nadelen. Zo heeft SMS als voordelen dat ze kort zijn en dus altijd makkelijk te lezen. Ze vergen niet veel tijd en energie, zowel om te typen niet als om te lezen niet. SMS is bovendien goedkoop om te verzenden en tegenwoordig vaak helemaal gratis. SMS heeft als nadelen dat er geen foto’s of video’s in verzonden kunnen worden, soms kan zelfs een emoji niet. Daarnaast heeft de SMS een limiet aan tekens, waardoor je bericht altijd kort moet zijn. Dan de MMS. De voordelen hiervan zijn dat ze afbeeldingen kunnen bevatten en dat er veel tekst in kan. De nadelen zijn dat het meer tijd kost om te verzenden en niet alle mensen een MMS bericht kunnen ontvangen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *