Verschillen tussen manuele therapie en fysiotherapie

Manuele therapie en fysiotherapie zijn termen die voor verwarring kunnen zorgen. Veel mensen gebruiken deze termen door elkaar. Maar Amerikaanse fysiotherapeuten zijn dat niet. Dus wat is het verschil tussen fysiotherapie en manuele therapie?

Weet je nog dat je verzamelingen en deelverzamelingen van wiskunde bestudeerde? Conclusie: Manuele therapie is een deelgebied van de fysiotherapie. Daarom vallen alle procedurele therapieën onder de noemer fysiotherapie, maar niet alle vormen van fysiotherapie vallen onder wat we procedurele therapie noemen.

Merk ook op dat ik zei “in de Verenigde Staten”. In andere delen van de wereld kunnen we andere termen gebruiken voor manuele therapie en fysiotherapie. Zo is er de term fysiotherapie. Maak je geen zorgen! Als we het hebben over manuele en fysiotherapie, dan hebben we het ook over wat we bedoelen!

Waarom is het belangrijk?

Wat is belangrijk als je het verschil tussen manuele therapie en fysiotherapie begrijpt, als je maar goed wordt behandeld? Bij Midland Physical Therapy zijn we van mening dat we volledig moeten begrijpen welke behandelingen we krijgen en waarom de ene behandeling wordt aanbevolen boven de andere.

We zijn blij dat onze klanten vertrouwen hebben in hun beslissingen over manuele en fysiotherapiebehandelingen, maar we nemen onze opleiding serieus. Weten waarom en hoe patiënten worden behandeld, verbetert de resultaten omdat goed geïnformeerde patiënten meer gemotiveerd zijn en de neiging hebben om aan de behandeling vast te houden.

Manuele therapie of fysiotherapie enschede? Het woord handleiding heeft vele betekenissen, ook het fysieke woord. Is het niet vreemd dat mensen verward zijn? In manuele therapie is de juiste betekenis voor ons “met de hand” of “zoon van de hand”. Voor fysiotherapeuten is manuele therapie letterlijk manuele therapie. De fysiotherapeut behandelt met de handen.

Fysiotherapie omvat aanvullende behandelingen die ‘hands-off’ kunnen worden genoemd. Bezoek onze faciliteit om erachter te komen waarom. Fysiotherapeuten helpen patiënten vaak om oefenapparatuur te gebruiken om hun lichaam te herstellen. Bij fysiotherapeuten heeft het verschil tussen manuele therapie en fysiotherapie niets te maken met het feit dat de ene vorm superieur is aan de andere. Slechts in bepaalde gevallen kan één behandeling een meer passende en effectieve behandeling bieden.

Een belangrijk verschil tussen manuele therapie en fysiotherapie is het identificeren van de oorzaak van het probleem van een patiënt. Een fysiotherapeut zoals Fysio Enschede, die is opgeleid in manuele therapie kan zijn handen gebruiken om het specifieke weefsel of gewricht te isoleren dat de symptomen van de patiënt veroorzaakt. De hand geeft informatie die niet kan worden gereproduceerd door andere evaluatietools.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *