Verschil tussen een behangcirkel en muurcirkel

Inhoudsopgave

Als je het interieur in je woning wil verbeteren, kun je verschillende keuzes maken. Zo kun je ervoor kiezen om het gehele interieur aan te pakken door bijvoorbeeld alle meubels te vervangen. Dit is echter een zeer dure aangelegenheid. Een betere optie is dan om muurdecoratie toe te voegen. Dit zorgt er namelijk voor dat het interieur er heel anders uit komt te zien. Je hebt hiervoor de keuze tussen een behangcirkel of een muurcirkel. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze twee? Wij leggen het je graag uit!

Wat is een behangcirkel?

Behangcirkels zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Hierdoor zijn ze perfect als muurdecoratie voor je woning. Het fijne aan een behangcirkel is dat je hem gemakkelijk op de muur kunt plakken. Vervolgens hoef je alleen nog wat accessoires toe te voegen en je muur ziet er ineens heel anders uit! Het voordeel is dat je het niet af hoeft te stoffen of schoon hoeft te maken met bijvoorbeeld glasreiniger. De behangcirkel is de moderne versie van een fotolijstje. Je kunt vervolgens kiezen uit enorm veel verschillende prints. Hierdoor ben je er van verzekerd dat er iets voor jou tussen zit!

Wat is een muurcirkel?

Op dit moment worden muurcirkels steeds populairder. In plaats van een rechthoekig schilderij of print, heb je een ronde vorm. Hierdoor wordt de muurdecoratie vele malen speelser en past hij in bijna ieder interieur. Je kunt een muurcirkel perfect in een modern interieur kwijt, maar hij past zelfs ook in een kinderkamer. Dit is natuurlijk afhankelijk van de print die je er op laat plaatsen. In veel gevallen wordt een muurcirkel op hout, aluminium of plexiglas gedrukt. Hier kun je ook de grootte van de muurcirkel zelf bepalen!

Wat is nu precies het verschil?

Het is je wellicht al opgevallen, maar het verschil zit hem voornamelijk in de materiaalkeuze. Een behangcirkel is een cirkel van behang. Deze wordt direct op de muur aangebracht. Een muurcirkel daarentegen is niet direct op de muur aangebracht. Deze wordt op aluminium, plexiglas of hout gedrukt. Hierdoor kun je een muurcirkel gemakkelijk van plek veranderen. De behangcirkel plak je zeer eenvoudig tegen de muur aan, maar kun je niet makkelijk wijzigen van plek.

Ben je op zoek naar meer informatie over thuiswerken? Neem dan eens een kijkje op dit blogbericht over het beste zit sta bureau.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *