Verschillen tussen een virtual werkplek en een digitale werkplek

Inhoudsopgave

Je komt op de werkvloer steeds meer termen tegen die met de internetrevolutie te maken hebben. Deze ontwikkelingen hebben immers vele bedrijven vooruit geholpen. Twee van deze termen zijn een virtual werkplek en een digitale werkplek. Weet je echter niet wat deze termen precies inhouden? Maak je geen zorgen, want in deze blog wordt dit precies uitgelegd. Zo beschik jij straks ook over de juiste kennis op dit vlak en ben je helemaal op de hoogte over dit onderwerp.

Wat een virtual werkplek inhoudt

Een virtual werkplek is een speciale plek voor degenen die aan het werk zijn die zich in een digitale ruimte bevindt. Dit houdt dus in dat de plek niet fysiek is, maar op een online plek zich bevindt. Daardoor kun je waar jij je ook geografisch bevindt altijd terecht op deze plek. De enige voorwaarde is vanzelfsprekend wel dat je over een internetconnectie beschikt. Zodra je deze dus hebt, kun je meteen aan de slag op deze virtuele werkplek.

De betekenis van een digitale werkplek

Een digitale werkplek is een term waarmee een verzameling aan speciale digitale tools die zich op een speciale digitale plek bevinden wordt omschreven. Al deze tools en deze plek zorgen ervoor dat medewerkers alle benodigdheden hebben om probleemloos hun dagelijkse taken uit te kunnen voeren. Voorbeelden van digitale tools zijn bepaalde software waarmee de productiviteit wordt verhoogd of HR kan worden verbeterd. Ook CRM- of ERP- systemen vallen onder deze tools.

Het verschil

Nu je beide termen goed kent, is het tijd om ook het verschil tussen een virtual werkplek en digitale werkplek uit te leggen. Het grootste verschil is dat een virtuele werkplek zoals die van Detron ICT meer reikwijdte heeft dan een digitale werkplek. Dit komt omdat de focus ook op processen en mensen ligt. Je kunt dan ook de digitale werkplek zien als het technologische fundament van een virtual werkplek. Hoewel beide termen als synoniemen voor elkaar worden gebruikt, is er dus zeker een wezenlijk verschil te vinden tussen deze woorden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *