Verschil tussen camperverzekeringen

Ga je met de camper op vakantie? Dan komt er een goede voorbereiding bij kijken. Een van de zaken die je voor de vakantie geregeld moet hebben, is het afsluiten van een camperverzekering. Deze verzekering beschermt een deel van het vakantieplezier. Zo kun je ervoor kiezen om schade, diefstal of verkeersongevallen te verzekeren. In veel gevallen zijn dit de zaken waarmee een vakantie verpest wordt. Door ze goed te verzekeren, voorkom je dat het je veel geld gaat kosten. Zo kun je van de vakantie blijven genieten!

Verschillende soorten camperverzekeringen

Ga je je camper verzekeren? Dan zijn er verschillende aanbieders en verzekeringen te verkrijgen. Het is altijd verstandig om je plannen door te spreken met een financieel adviseur. Zo weet je namelijk zeker dat je de juiste verzekering voor je camper afsluit, zonder dat je te veel betaalt voor onnodige verzekeringen. Ga je naar het buitenland? Let dan altijd goed op of de camper verzekering ook in dat land geldt.

Wat is een WA-camperverzekering?

Een WA-camperverzekering is de wettelijk verplichte verzekering. Deze moet je minstens voor de camper hebben afgesloten als je er mee gaat rijden. Deze verzekering voldoet aan alle eisen die in Europa gesteld worden. Zo wordt met deze verzekering zaakschade voor 2.5 miljoen euro verzekerd en letselschade voor 5.6 miljoen euro. De schade die je als bestuurder van de camper aan kunt brengen aan anderen is hiermee goed gedekt. Naast deze verzekering kun je ook nog aanvullende verzekeringen afsluiten. Zo kun je meer dekken dan enkel de schade aan een ander.

Een beperkt casco camperverzekering

Een verzekering voor de camper die net iets verder gaat, is de beperkt casco camperverzekering. Dit is een goede keuze als je een wat oudere camper hebt. De verzekering dekt niet alles, maar dekt wel meer dan de verplichte WA-verzekering. Het is afhankelijk welke cascoverzekering precies voor jouw situatie geschikt is. Hiervoor ga je altijd in gesprek met een verzekeringsadviseur, zodat je altijd goed verzekerd bent.

Een casco camperverzekering

Als je het nog een stapje verder wilt zetten, kun je gaan voor een casco camperverzekering. Deze verzekering dekt alles wat je nodig hebt om te verzekeren. Zo dekt het niet alleen de schade aan anderen, maar ook schade aan je eigen camper. Als je bijvoorbeeld in een grote botsing terechtkomt, wordt de schade aan je eigen camper dus ook verzekerd. Zo weet je zeker dat je met een gerust hart op vakantie kunt gaan!

Aanvullende verzekeringen voor de camper

Naast de verplichte dekkingen voor de camper, kun je ook nog aanvullende opties kiezen. Dit kan bijvoorbeeld een bonusbeschermer zijn. Dit zorgt ervoor dat je je schadevrije jaren behoudt als je een schade claimt. Dit kan erg handig zijn als je al een groot aantal jaren schadevrij rijdt. Vervolgens is het ook mogelijk om een schadeverzekering of ongevallenverzekering voor inzittenden af te sluiten. Al met al is het verzekeren van je camper altijd een goed idee. Ga hiervoor altijd in gesprek met de verzekeringsadviseur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *