Verschil tussen een gemengde afvalcontainer en een grofvuilcontainer

Inhoudsopgave

Stel je eens voor dat je heerlijk bezig bent (mits het geen slagveld is) met een gigantisch complexe verbouwing. Terwijl jij de ideale klusser uithangt, zie je om je heen allerlei hoopjes afval ontstaan. Je vraagt jezelf af waar deze hopen afval heen moeten. Er zijn verschillende soorten afval, maar er bestaan ook allerlei soorten containers hiervoor. Verreweg de bekendste containers zijn toch wel de gemengd afvalcontainer en de grofvuilcontainer. De laatste is bestemd voor bepaalde materialen. Bij grofvuil kun je bijvoorbeeld denken aan papier, gips in allerlei vormen, glas, kunststof en meer. Stukken piepschuim, kapotte tapijten en allerlei meubels onder andere kunnen dus terecht in een grofvuilcontainer. Een gemengd afvalcontainer is bedoeld voor bouw- en sloopafval, wat je ook wel gemengd afval noemt. Stenen, laminaat, plafondplaten, radiatoren, maar ook papier, plastic en meer. In een gemengd afvalcontainer kun je dus ook delen grofvuil kwijt, maar andersom kan dit niet.

Als er risico’s zijn

Het is heel handig dat je behoorlijk wat in een grofvuil- en gemengd afvalcontainer kunt gooien, maar niet alle materialen zijn hiervoor geschikt. Zo bestaan er bijvoorbeeld materialen die gevaarlijk of chemisch zijn. Asbest is gevaarlijk en hierbij moeten maatregelen genomen worden. Er kan ook sprake zijn van dakleer of dakafval. Dit is in de regel enorm vervuilend en kan ook niet zomaar weggegooid worden. Je kunt tot slot te maken hebben met materialen die niet gesorteerd kunnen worden, zoals grond onder andere.

Je container online bestellen

‘Container huren Dronten’ en andere zoektermen zorgen ervoor dat jij een rijtje bedrijven ziet waar je terecht kunt. Het is essentieel dat je jouw plaatsnaam gebruikt hierbij, zodat je weet waar jij je container kunt ophalen. Er zijn zoveel verschillende containers. Wat dacht je van een container voor tuinafval, groenafval of een houtafvalcontainer zelfs? Voorkom een hoop irritatie en frustratie door tijdig de juiste container te huren voordat je gek wordt van alle troep en afval. Zoek hierbij op ‘Container huren Dronten’ en neem contact op met een bedrijf om te spreken over wat het best geschikt is in jouw situatie.