Verschil tussen een hypotheekadviseur en een bank

Het afsluiten van een hypotheek is een zeer belangrijke financiële beslissing. Om deze reden is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Je kunt ervoor kiezen om voor de hypotheek advies in te winnen bij de bank, maar ook bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Deze laatste is in veel gevallen de betere optie. In dit blogbericht gaan we je meer vertellen over de verschillen tussen hypotheekadviseur Groningen en een bank.

Waarom kies je voor een hypotheekadviseur?

Op het moment dat je een hypotheek gaat afsluiten, is het belangrijk dat je de beste tarieven krijgt. Je wilt immers zo min mogelijk rente betalen voor de hypotheek. Voor zowel de bank als voor een onafhankelijke hypotheekadviseur is het belangrijk dat je de beste deal krijgt. Het verschil tussen beide zit voornamelijk in het verschil van hypotheken die ze aan kunnen bieden. Bij een onafhankelijke hypotheekadviseur zijn er enorm veel verschillende hypotheken die aangeboden kunnen worden. Een hypotheek Groningen kan daardoor erg voordelig uitpakken. Bij een bank is het zo dat er een beperkte keuze uit hypotheken en hypotheekaanbieders is. Dit zorgt ervoor dat het advies niet 100% objectief is en je dus ook niet altijd de beste hypotheek krijgt. Het kan dus zomaar zijn dat je meer geld bespaard als je met een onafhankelijke hypotheekadviseur praat.

Een verduurzamingshypotheek afsluiten

Heb je een eigen woning met hypotheek, en wil je graag de woning gaan verduurzamen? Je kunt ervoor kiezen om dit volledig van je eigen spaargeld te betalen. Heb je geen grote spaarrekening om de investering te maken? Dan heb je ook de keuze om een verduurzamingshypotheek af te sluiten. Deze zorgt er namelijk voor dat je geld vrij krijgt om de hele investering voor te schieten. Het voordeel van deze lening is dat het enorm weinig rente heeft. Hierdoor is de investering die je doet binnen no-time terugverdiend. 

Een hypotheek afsluiten

Heb je nog geen woning, maar wil je bijvoorbeeld graag gaan samenwonen? Dan ga je eerst op gesprek bij de adviseur. Deze legt je precies uit hoeveel geld je mag lenen en welke keuzes je kunt maken. Vervolgens kun je op zoek gaan naar een woning die bij deze hypotheek past. Let er dan wel altijd op dat je geld over moet houden voor een verbouwing. Dit is in een nieuwe woning altijd wel gewenst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *