Verschil tussen een hotel en een motel

Inhoudsopgave

Wereldwijd kom je hotels tegen. Van een hotel in Madrid tot een hotel in Valkenburg in het centrum. Motels kom je wat minder vaak tegen. In sommige steden zijn hotelovernachtingen vrij normaal tegenwoordig en al zeker in Amerika. Maar wat is het verschil tussen een hotel en een motel? Een hotel is vaak een groot gebouw met meerdere verdiepingen en bovendien biedt een hotel ontbijt, lunch en diner. Een motel is een plek langs de autoweg waar ook verschillende elementen in te vinden zijn zoals deze in een hotel ook zijn. Een motel is iets typisch Amerikaans. Ben je benieuwd naar de andere verschillen tussen hotels en motels? Lees dan verder.

 

Gebouw

Een belangrijk verschil tussen een hotel en een motel is het gebouw. Hotels hebben vaak wel honderden kamers en verdiepingen. Motels zijn kleinschalig en hebben maximaal twee verdiepingen. Deze verdiepingen bij een motel liggen rechtstreeks verbonden aan een parkeerplaats. Dit is niet voor niets, want de parkeerplaats is essentieel bij motels. Je moet bij een motel namelijk makkelijk en veilig kunnen parkeren zodat je de volgende dag snel weer op weg kan. Parkeren bij een motel is gratis.

 

Personeel

Wanneer je in een motel bent dan werken er veel minder mensen dan in een hotel. Motels zijn vaak kleine familiebedrijven. Alles wordt door een familie gedaan. Gangbaar voor een motel is dat je kamer gedurende het verblijf maar een keer wordt schoongemaakt. In een hotel is dat anders. Er is roomservice, iemand helpt je met je koffers en de kamer wordt dagelijks schoongemaakt.

 

Voorzieningen

Voorzieningen zijn in motels veel minder te vinden dan in hotels. Hotels hebben vaak een gym, een spa, een restaurant en massages. Dit is wel afhankelijk van het aantal sterren dat je boekt. Motels hebben prima slaapkamers en soms is er een zwembad. Veel meer dan dat heb je ook niet.

 

Motel

Veel mensen kennen alleen het hostel tegenwoordig, maar toch kan je tegenwoordig in plaats van voor een hotel in Valkenburg in het centrum ook prima kiezen voor een motel. Het enige nadeel is dat we in Nederland nog weinig tot geen motels hebben. Ga je naar Amerika dan kun je wel prima voor een motel kiezen. De kamers zijn erg groot, hebben prima bedden en de badkamers zijn schoon. Er is genoeg ruimte voor je bagage, er is altijd airconditioning en er zijn stopcontacten. Het voordeel van een motel is dan ook dat je de auto voor de deur kunt zetten, zeker als je op doorreis bent.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *