Verschil tussen een fitnesstrainer en een personal trainer?

Kennis

Een sportschool heeft onder anderen fitnessfaciliteiten en heeft geen diploma’s nodig om een sportschool te openen. Binnen in deze sportschool lopen fitness instructeurs op met fitnesstrainer A, dit betekend dat diegene de basis beheerst met betrekking tot kennis. Een personal trainer daar in tegen heeft een veel grotere kennis door meer opleidingen die verder gaan dan alleen maar de basis

Ervaring

een fitnesstrainer heeft ervaring op het gebied van een sportschool, hier loopt hij rond en kijkt hij of alles goed verloopt en helpt waar nodig is. Tijdens de opleiding fitnesstrainer A wordt hem of haar ook alles binnen in de sportschool geleerd. In tegen stelling tot de personal trainer. Hij of zij heeft een langere stage gelopen waarbij hij of zij ook echt een trainingsplan moest opstellen om een persoon te moeten begeleiden bij zijn of haar doelstellingen.

Kwaliteit

De kwaliteit van de personal trainer Enschede ten opzichte van de fitness trainer ligt veel hoger de personal trainer geeft echt persoonlijke aandacht en een persoonlijk trainingsplan die jullie samen behandelen. De personal trainer heeft ook ervaring op het gebied van groepen trainen zoals smallgroup en bootcamp Enschede.

Taken

Een fitness instructeur heeft als taak het rondlopen in de sportschool, overzicht houden, materialen netjes opbergen een praatje maken en oefeningen uitleggen. Een personal trainer heeft taken zoals het opstellen van een trainingsplan, het houden van intake en voortgangsgesprekken, het testen en meten van mensen en het uitvoeren van het trainingsplan.

Persoonlijk

Zoals ik al vertelde geeft de personal trainer meer persoonlijke aandacht dan een fitnesstrainer. Een personal trainer appt of belt jouw bijvoorbeeld om te vragen hoe het gaat met je levensstijl of de handige voedingstips die je hebt meegekregen. Daarnaast train je bij een personal trainer ook hele maal alleen en zijn alle ogen op jouw gericht, jouw houding, het contact, de oefeningen kortom alles is persoonlijk. Bij een fitness trainer is dat niet zo, hij of zij werkt in een sportschool waar misschien wel honderden andere leden aan het trainen zijn.

Er is tus weinig tijd om jou te helpen of om urenlang te staan kletsen. Voor ieders wil een wens. Bij een personal trainer betaal je natuurlijk wel wat meer dan voor een sportschool abonnement je moet jezelf afvragen of het hebben van een personal trainer wel reëel is voor jou. Anders zou je naar een sportschool moeten gaan