Verschillen tussen een visgraat tafel en een Hongaarse punt

Iedereen heeft een tafel in zijn huis, en bij iedereen is hij anders. Hij past bij de persoon of familie die er woont. Een uniek deel dat de inrichting compleet maakt, het maakt jou compleet! De tafel is er niet alleen voor ontbijt, lunch of avondmalen. De tafel is voor die gezellige avonden met vrienden, voor diepe gesprekken, voor huiswerk van je kind, bordspelavonden en die tafel houdt de rest van het huis bij elkaar. Daarom wil je ook een goede tafel hebben, het liefst een die stevig staat, groot genoeg is en karakter uitstraalt. In plaats van een normaal tafelblad, zou je dus het beste kunnen kiezen voor een visgraat tafel of een Hongaarse punt omdat deze wel degelijk karakter uitstralen! Alleen zit er wel degelijk verschil tussen de twee.

 

Het patroon

De visgraat tafel is een karaktervol en ‘one-of-a-kind’ meubelstuk. Het tafelblad heeft de unieke uitstraling van, je raad het al, een visgraat patroon. Deze tafels worden met de hand op maat gemaakt, zodat ze in elk huisje kunnen passen. De visgraat tafel zou je kunnen vergelijken met een Hongaarse punt, alleen het verschil tussen deze twee patronen zit hem in de overlapping. De visgraat tafel heeft een subtiele overlapping in het midden van de tafel. De Hongaarse punt daarentegen heeft deze overlapping niet, de strepen van het patroon sluiten in het midden tegen elkaar aan. Er zit dus eigenlijk een rechte lijn tussen de 2 vlakken.

 

Welke past het best bij jou?

Beide patronen zijn natuurlijk schitterend en passen in elke eetkamer. Alleen kun je er helaas maar ééntje kiezen(tenzij jij 2 tafels in de eetkamer wilt hebben natuurlijk!).  Maar hoe kies je nou tussen deze twee pareltjes? Je moet goed kijken naar de inrichting van de rest van de kamer waar de tafel in komt te staan. Heb je een subtiele eetkamer die wel wat ‘spice’ kan gebruiken, dan kun je  het beste kiezen voor de visgraat tafel. De overlapping is wat dramatischer dan het patroon van de Hongaarse punt, en dat is precies wat je wilt hebben voor een subtiel ingerichte eetkamer! Heb je nou een eetkamer die eigenlijk al genoeg karakter, kleur en detail heeft, dan zou je het beste kunnen kiezen voor de Hongaarse punt. De Hongaarse punt is wat rustiger dan de visgraat tafel, dus dan is deze perfect voor jouw eetkamer!