Verschillen tussen whisky en whiskey

Inhoudsopgave

Wist jij dat er behalve het verschil in spelling ook daadwerkelijk een groot verschil zit tussen whisky en whisky? Nee? Met jou zijn er nog vele anderen die niet wisten dat er daadwerkelijk een groot verschil in betekenis zit tussen deze twee schrijfwijzen. Hieronder meer informatie over de verschillen tussen whisky en whisky.

Whisky of Whiskey?

In Schotland gebruiken ze whisky als schrijfwijze en in Ierland schrijven ze het met een ‘e’ ertussen als whiskey. De Ierse brouwers wilden een duidelijk verschil maken tussen de verschillende whisky’s en vooral niet het idee te hebben dat er drinkers waren die hun traditionele whiskey zouden verwarren met de Schotse whisky. Daarom hebben ze ervoor gekozen om er een ‘e’ tussen te plaatsen. Ook in Amerika wordt deze spellingswijze gebruikt. In Schotland, Canada, India en Japan gebruiken ze dan echter weer de schrijfwijze zonder ‘e’. Als Ierse Whiskey is vooral Jameson erg bekend en bij Schotse whisky denken mensen vaak direct aan Glenfiddich. Uiteraard zijn er nog veel meer soorten whisky, maar dit zijn de meest bekende voorbeelden van whiskysoorten die over heel de wereld graag gedronken worden.

Als je erg verzot bent op Whisky, bezoek dan vooral eens de fabrieken van Jameson in Dublin en Glenfiddich in Dufttown. Hier kun je een tour krijgen onder leiding van een gids over de geschiedenis en het ontstaat van de whiskysoort en kun je uiteraard ook genieten van heerlijke whisky (of meerdere) na afloop. Ook de gehele bereidingswijze en het productieproces kun je in de fabrieken bekijken.

Heb je van je tripje genoten? Dan kun je deze whisky’s vervolgens eenvoudig bestellen via diverse webshops zodat je binnen enkele dagen al kunt genieten van een lekker glaasje whisky of whiskey. Ook zijn er leuke cadeaupakketjes en whiskyglazen verkrijgbaar om de setting compleet te maken en het ultieme genieten echt te laten beginnen.

Nu je het verschil weet tussen Whisky of Whiskey is het tijd om te genieten van een lekker glaasje. Heb je nog geen whiskyglazen in huis? Online bestellen geeft je ruime keuze uit diverse mooie whisky glazen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *