Verschillen tussen een city trip in Parijs of in Berlijn.

Inhoudsopgave

Als je van kunst en cultuur houdt zijn beide steden een enorme aanrader om te bezoeken, stedentrips zijn daarin tegen ook enorm populair om samen te bezoeken met familie of een partner. Het licht er echter wel aan of je liever een romantische stedentrip in gedachten hebt of de focus echt wilt leggen op kunst en creativiteit. Parijs is een stuk romantischer dan Berlijn. Ben je meer in voor kunst, cultuur en creativiteit dan is een citytrip naar Berlijn een betere keuze voor jou.

5 Bezienswaardigheden Parijs die je echt niet mag missen als je op citytrip in Parijs gaat

  • Het Louvre is ’s Werelds grootste museum tegenwoordig dat oorspronkelijk een kasteel was. Dit museum staat volgeladen met kunstwerken en grafische kunst en is zeer zeker de moeite waard.
  • Arc de Triomphe is een triomfboog van 50 meter hoog dat ter nagedachtenis van de Eerste Wereldoorlog is neergezet. Dit is echt een aanrader om te bezoeken.
  • De catacomben van Parijs zullen een waanzinnige indruk achter laten als je deze 1,7km lange ondergrondse catacomben gaat bezoeken.
  • Basilique du Sacré-Cœur is bovenaan de heuvel Montmartre te vinden, het is een opvallende en mooie Basilique en valt meteen op door de prachtige witte kleur. Je kunt met de trap naar boven van 222 treden of met de kabelbaan. Let hierbij wel op je outfit want met een korte rok of een shortje mag je hier absoluut niet naar binnen.
  • De Eifel toren van Parijs mag je absoluut niet overslaan als je naar Parijs gaat. Dit is een van de meest bekende en mooiste bezienswaardigheden Parijs. Het bevindt zich aan de linker oever van de Seine. Dit is het symbool van Parijs. Ook leuk om te zien zijn de knipperende lichtjes tussen 21:00 en 00:00 aan de Eifeltoren.

Bezienswaardigheden Berlijn die je absoluut niet mag missen als je op citytrip in Berlijn gaat.

  • De Brandenburger Tor staat als het symbool voor vrijheid en vereniging en is de belangrijkste poort in Berlijn. Het is er altijd heel erg druk maar deze plek mag je zeker niet laten schieten tijdens je bezoek aan Berlijn.
  • De Berlijnse muur aan de East Side Gallery laat het heftige verleden van het land en deze mooie stad goed zien. Hier moet je zijn geweest als je naar Berlijn gaat, want wees eerlijk als je naar Berlijn gaat zonder de Berlijnse muur te bezoeken dan ben je niet echt in Berlijn geweest.
  • Het Egyptische museum is een van de belangrijkste musea in de Berlijnse stad. Hier kun je je helemaal wanen in het oude Egypte en genieten van talloze Egyptische kunstwerken en historie.
  • Het holocaust monument is een van de meest indrukwekkende en ook wel een van de meeste verschrikkelijken oorlogsmonumenten in Berlijn. Deze is gemaakt ter nagedachtenis van alle Joodse slachtoffers van de 2e wereld oorlog. Onder het monument is een informatie centrum over dit monument. Hier kun je meer te weten komen over het monument en de betekenis ervan.
  • De Berliner Dom is een van de meest grote en imposantste gebouwen in Berlijn de dom is 117m breed en 73m hoog en ligt vlak bij het mooie Lustgarten Park. Deze adembenemende creatie is gemaakt door architect Julius Carl Raschdorff. Deze dom is een heus wonder om te aanschouwen.

Dus wordt het Berlijn of Parijs?

Het ligt er aan wat het beste bij jou past en waar je het meeste van houdt. Wil je echt gaan voor een romantische stedentrip dan kun je het beste kiezen voor Parijs. Wil je echt kunst, cultuur en historie snuiven? Kies dan absoluut voor Berlijn. Beide steden zijn fantastisch en een aanrader om naar toe te gaan als je de kans krijgt!