Verschillen tussen bloggen en vloggen

Inhoudsopgave

Je bent bezig om je verder te verdiepen in bloggen en vloggen. Uiteraard heb je er vaker van gehoord, maar wat precies het verschil is, weet je niet precies. Hieronder dus meer informatie over de verschillen tussen bloggen en vloggen.

Het verschil tussen bloggen en vloggen is dat bloggen een bericht op je website of social media is en bij vloggen neem je klanten of bepaalde doelgroepen altijd mee in je verhaal via het maken van een video. Vandaar ook de V van de video in het woord vloggen. Bij een blog werk je voornamelijk met tekst en ondersteunende beelden en bij vloggen neem je mensen dus mee in een proces of verhaal om mensen te enthousiasmeren, amuseren of informeren. Een blog en vlog kunnen ook gecombineerd worden.

Wat is bloggen?

Je kunt in een blog zelf kiezen wat voor verhaal je erin verwerkt of wat voor boodschap je wilt delen met de lezer. Wil je je ervaringen delen of mensen meenemen in een proces wat je doormaakt? Heb je toffe content die je wekelijks of maandelijks deelt, dan zal je achterban en je bereik groeien. Hiervoor is het aan te raden om van tevoren linkbuilding en zoekwoorden onderzoek te doen. Op wat voor woorden zoekt je doelgroep veel? En kun je die een aantal keer verwerken in je blog? Hierdoor zal je ook beter vindbaar zijn op de zoekmachines, wat het verkeer op je websites weer ten goede komt. Veel bedrijven zijn op zoek naar bloggers. Zo wordt ook op deze website gezocht naar bloggers.

Wat is vloggen?

Ook bij vloggen, zeker als je een vlog wilt plaatsen op Youtube, zijn zoekwoorden in de titel of beschrijving belangrijk voor de vindbaarheid via zoekmachines. Ook via Snapchat en Instagram kun je vlogs delen. Sommige mensen kijken liever naar beeld, dan dat ze tekst lezen in de vorm van een blog. Met vlogs spreek je de jongere doelgroep sneller aan. Is dat dus een doelgroep waar je bedrijf zich met producten of diensten op richt, dan kunnen vlogs zeker een mooie manier zijn om je doelgroep sneller te bereiken via social media of je website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *