Verschil tussen energieaanbieders

Inhoudsopgave

Er zijn in ons land heel erg veel verschillende soorten energieaanbieders. Ieder jaar komen ze weer aan de deur met de meest geweldige aanbiedingen, in de hoop dat jij een contract bij ze afsluit. Alleen kunnen veel mensen door al deze aanbieders het overzicht niet meer houden. Wij laten jou in dit artikel zien wat de verschillen zijn tussen de energieaanbieders in Nederland.

Goedkope energieaanbieders

De energieaanbieders met de meest lage kosten per maand zijn Essent, Oxxio en Eneco. Bij deze aanbieders krijg je vaak een welkomstbonus als je een contract afsluit, dit doen ze om zo veel mogelijk leden te werven. De kosten per maand liggen daarnaast een paar honderd euro per jaar lager dan de concurrent. Echter is deze korting vaak maar voor bepaalde duur en zit je na een tijdje toch weer op de oorspronkelijke prijs. Deze aanbieders worden dan ook vaak gebruikt door mensen die vaak wisselen van aanbieder, zij krijgen zo namelijk de korting die deze aanbieder geeft.

Duurdere aanbieders

Als we kijken naar duurdere aanbieders dan moet je denken aan aanbieders zoals Nuon of Current. Deze aanbieders richten zich heel erg op de langblijvende klant. De bedragen per maand liggen wel iets hoger maar naarmate je langer lid blijft bouwt je korting ook steeds verder op. Het loont bij deze aanbieders dus om lang lid te zien van het contract. Ook geven deze aanbieders vaak korting op de aanschaf van zonnepanelen, dit zorgt er namelijk voor dat je langer lid blijft.

Groene aanbieders

Deze aanbieders richten zich voornamelijk op het behoud en de bescherming van het milieu. Deze aanbieders geven dan ook altijd groene stroom. Groene stroom wordt opgewekt uit milieuvriendelijke energiebronnen. Men moet hier denken aan windmolens, zonnepanelen en watercentrales. De grijze energie zie je bij de andere aanbieders. Deze vorm van stroom wordt opgewekt in kerncentrales en koolcentrales. Deze vorm van stroom is veel slechter voor het milieu en steeds meer mensen stappen dan ook over op de groene stroom.

Niet zo’n heel groot verschil

Er zitten echter geen hele grote verschillen tussen de verschillende aanbieders. Als we kijken naar de lange termijn dan komt alles ongeveer op hetzelfde neer, alleen op de korte termijn kan het nog wel eens een hoop schelen per aanbieder. Dat is natuurlijk logisch, als er namelijk een aanbieder veel goedkoper zou zijn op de lange termijn dan was iedereen wel naar deze aanbieder gegaan. Je kunt zelf op internet ook de energieaanbieders vergelijken, dit kan middels zogenaamde energieaanbieders vergelijkingssites.

Bron: https://www.onlinevergelijker.net/