Verschil tussen fitness en poll fitness

Inhoudsopgave

Het is een hele bekende sport in Nederland geworden de laatste jaren; fitness. Maar wat houdt het precies in? Fitness is een sportactiviteit gericht op het verbeteren van je conditie en het verbeteren van je vetverbranding. Je kan er ook voor kiezen om krachttraining te doen. Genoeg keus dus om te ondernemen in de sportschool.

Wat kan je allemaal doen in de fitness?

Je kan fitnessen in een sportschool. Tegenwoordig zijn er in elk dorp wel 3 sportscholen te vinden, iedere sportschool heeft zo zijn kwaliteiten. Sommige sportscholen zijn heel erg goedkoop, andere sportscholen zijn weer 24/7 open en andere geven specifieke lessen. Denk bijvoorbeeld aan kickboksen of heel erg veel cardio. Nu is fitness een sport die je voornamelijk alleen doet, het is geen teamsport. Het is de bedoeling dat je naar de sportschool gaat en hier gebruik maakt van alle fitnessapparaten; loopband, fiets, gewichten ect. Uiteindelijk zal je het resultaat zien aan je lichaam, je ziet namelijk dat je lichaam in de goede manier veranderd!

Wat is poll fitness?

Poll fitness valt in het straatje van de gewone fitness, alleen maak je hier geen gebruik van apparaten. Hier maak je gebruik van je eigen lichaamsgewicht. Als je alleen gebruik maakt van je eigen gewicht zorgt dit ook meteen voor een goede cardio. Je hoeft hier verder niks voor te gebruiken, dus het is ook nog heel goedkoop ook! Er zijn ook veel varianten dus vervelen zul je je nooit. Het kan wel een voorkomen dat je je blesseert, hiervoor zijn gelukkig verschillende producten voor die je lichaam dan ondersteunen tijdens het sporten. Een voorbeeld hiervan is underwrap.

Wat is de beste keus voor mij?

Fitness en poll fitness vallen in hetzelfde staartje, alleen is duidelijk te zien dat pole fitness goedkoper is. Je hoeft namelijk niet voor de sportschool te betalen en je hebt ook geen apparaten nodig. In de fitness heb je wel het sociale contact en meer afwisseling. Voor ieder dus wat wils!