Verschil tussen een nieuwe bank of het herstofferen van je oude bank

Inhoudsopgave

Je zit al een tijdje te denken om je comfort niveau omhoog te halen, maar je weet niet hoe. Je hebt van alles geprobeerd om je slaap kwaliteit te verbeteren, maar de pijn in je rug gaat maar niet over. Je kan rust vinden met een comfortabele bank of het herstofferen van je oude bank. Je zit uren per dag op de bank dus waarom zou je niet hierin investeren. Beide opties zorgen voor meer comfort, maar wat zijn de voordelen?

Een nieuwe bank

Een nieuwe bank kopen lijkt de beste optie, maar is dat wel echt zo? Banken verschillen in alle maten en prijsklassen. Als je een comfortabele bank wilt, moet je wel denken aan +600,- euro. Je ziet eindelijk jouw bank staan. Je loopt er op af en ziet dat de prijs iets boven het budget ligt. Je besluit hem te kopen en verteld dit trots aan de medewerker tot hij je verteld dat het pas over 16 weken geleverd kan worden. Dan ben je een hoop geld kwijt en je moet nog 4 maanden wachten! Dit zijn de nadelen die je moet overwegen als je een nieuwe bank koopt. Het kan soms anders lopen, maar meestal is dit niet het geval.

Herstofferen van je oude bank

Het herstofferen van je meubels wordt steeds populairder. Het is te begrijpen waarom. Je bent al jaren blij met je bank dus waarom zou je die weg doen als die er weer als nieuw uit kan zien? Vaak liggen de kosten ook een stuk lager dan een geheel nieuwe bank kopen en je hebt je bank sneller weer terug. Wel mis je de extase van iets nieuws kopen en de verrassing als je het voor het eerst in je huis ziet staan. Wel kun je met stoffering vaak een andere kleur of zelfs een andere stof gebruiken voor je oude bank. Zo voelt het toch nog aan als iets nieuws.

Conclusie

Beide kennen veel voordelen, maar zeker ook nadelen. Het kan ook zeer verschillen hoe lang bijvoorbeeld de leveringstijd kan duren. In de algemene regel zijn nieuwe banken vaak duurder, maar is de levertijd langer en daar krijg je dan wel iets voor terug. Het herstofferen is omgekeerd goedkoper, heeft een snellere levertijd, maar dit kan tegenvallen qua persoonlijk enthousiasme niveau. Het komt er op neer dat het allemaal een persoonlijke keus is en of je iets op het oog hebt wat je echt mooi vindt. Je kan ook altijd nog het beste van beide kiezen en gewoon unieke meubels laten maken! Vergeet ook vooral niet je bureaustoel als je vaak achter de computer zit.