Verschillen tussen bureaustoel en gamestoel

Inhoudsopgave

Er zijn een aantal verschillen tussen een game stoel en een gewone bureaustoel.

Game stoelen zijn opvallender

Een gamestoel is vaak van een bureaustoel te onderscheiden door de vaak felle kleuren. Een gamestoel is vaak opvallender want gamers kiezen graag voor bijpassende kleuren in hun set-up. Een gamestoel heeft vaak ook een hogere rugleuning en soms zelfs rug- en nekkussens.

Ergonomisch verschil

Een gamer evenals iemand dat lange dagen op kantoor werkt weet dat er rekening moet worden gehouden met een goede houding. Gamestoelen en bureaustoelen verschillen op het gebied van comfort en ondersteuning.
De zitting van een gamestoel heeft meestal de zijkanten omhoog, ook wel een kuipstoel genoemd. Bij een ergonomische beste bureaustoel zijn de zijkanten meestal plat zodat er meer beweging gecreëerd wordt.

Verschillende leuningen

De leuningen van een ergonomisch beste bureaustoel en een gamestoel zijn ook vaak verschillend. Van een gamestoel kan de rugleuning namelijk vaak volledig achterover worden gezet. Voor gamers kan dit handig zijn, want zij kunnen dan in die positie met een stick in de hand gamen. Deze optie is uiteraard onnodig voor mensen die op kantoor aan het werk zijn. Vandaar dat deze functie niet op de meeste normale bureaustoelen zit.

Van een goede bureaustoel en gaming stoel zullen de armleuningen in elke positie verstelbaar zijn, dit noemen we 4D. Er zijn ook stoelen met 3D of 2D armleuningen. 4D is natuurlijk het beste zodat jij de armleuningen zoveel mogelijk naar wens kunt instellen. Beide stoelen zijn beschikbaar met 4D armleuningen.

Kussen en geen kussens

De meeste gamestoelen hebben afneembare hoofd- en lendenkussens. De meeste ergonomische bureaustoelen hebben dit niet. Deze kussens zorgen dat er een neutrale positie aan blijft houden die de wervelkolom recht houdt.

Conclusie

Een gamestoel heeft dus verschillende opties die in een gewone bureaustoel niet nodig zijn. Vandaar dat er dus wel degelijk een verschil is tussen een ergonomische bureaustoel en een gamestoel. Welke jij het best kunt gebruiken is dus afhankelijk van waar de stoel het meest voor gebruikt zal worden. Voor op kantoor zal een ergonomische bureaustoel het beste zijn maar thuis kan het zijn dat je het vaker zal gebruiken om te gamen. Dan is een gamestoel een goede aanschaf.