Verschil tussen werktrui en werkvest

Inhoudsopgave

Als je gaat werken wil je als werknemer en als bedrijf graag dat iedereen zich op de werkvloer op zijn of haar gemak voelt. Net als dat die persoon thuis is. Het werk gaat hierdoor veel sneller en gemakkelijk. Dit zijn dan ook minder kosten voor het bedrijf. Hoe beter en productiever de werknemers kunnen werken, hoe beter dat het voor het bedrijf is. Niet alleen financieel, maar ook voor het imago is dat goed. Je bent namelijk niet zomaar een top bedrijf met super resultaten. Het vinden van juist personeel en je personeel tevreden houden is ook erg belangrijk als element in je bedrijf. Je wilt namelijk niet dat werknemers al na een tijdje weg gaan, omdat dit ervoor kan zorgen dat alle tijd dat jij als bedrijf hebt gestoken in het opleiden van iemand en de banden die deze persoon gelegd heeft graag wilt behouden. Het bekijken naar een aantal factoren zijn dan van belang. Bijvoorbeeld de temperatuur van de werkruimte. Hier hechte veel werknemers en het personeel of een bedrijf niet veel waarde aan. Tenzij je als personeel merkt dat het erg warm of koud begint te worden.

Werktrui en werkvest

Een werktrui of een werkvest of andere personeelskleding krijg je van het bedrijf altijd gratis mee als je ergens begint met werken. Deze personeelskleding is dan waarschijnlijk van belang voor het bedrijf als imago, professionaliteit en vooral uitstraling. Daarnaast kan het zorgen voor een stukje extra gelijkheid en veiligheid van de werknemers op de vloer. Alle werknemers hebben meestal ook daarom hetzelfde aan. Een werktrui of vest is daarom ook ideaal als bedrijf om mee te geven. Vooral tijdens de winterperiode en begin herfst is het erg koud vaak. In grote zalen of hallen van een bedrijf is extra koud, omdat dit erg grote ruimtes zijn om op te warmen. Deze ruimtes opwarmen kost een bedrijf dan ook vaak veel geld. Om geld te besparen is het slim om de kachel op hetzelfde standje te houden als bedrijf, maar de werknemers een dikkere trui of vest te geven. Zo hebben ze het toch niet koud en bevinden ze zich in een ideale temperatuur. Een temperatuur die erg warm of koud is zorgt er namelijk voor dat je als mens minder goed kan concentreren en focussen. Hierdoor werk je langzamer en gaat de productiviteit en effectiviteit omlaag. De urenregistraties van iedereen blijven wel hetzelfde, maar de taken nemen af per persoon.

werktrui

Verschil

Het verschil tussen een werktrui en een werkvest is vooral dat een werktrui het logo voren heeft op de borst en achter op de rug en bij een vest achter alleen. Ook heeft een vest een rits en een werktrui niet. Een werktrui is erg warm, maar een vest kan ook erg warm zijn. Een vest integendeel kun je dus openritsen of uitdoen wanneer je maar wilt als personeel zijnde. Dit gaat bij een trui wat lastiger, omdat je hier vaak ook niks of iets kouds onder aan doet. Ook het uitdoen is moeilijker bij een werktrui. Een werkvest kun je dus een langere periode dragen. Zelfs het hele jaar, want tijdens de zomer kan het s ’avonds ook nog wel eens koud zijn. Daarnaast kan zo iedereen een beetje zijn eigen temperatuur meten en bij een werkvest is dit niet het geval. Je hebt het namelijk aan of niet aan. Voor mensen die op kantoor werken op een bureaustoel hebben het vaak bij kou nog erger koud. Dit komt omdat ze de hele dag zitten en niet in beweging zijn. Dit geeft namelijk geen goede doorstroming en je lichaam krijgt het koud.