Verschil tussen gratis urenregistratie en urenregistratie software

Inhoudsopgave

Als je ondernemer bent is een goede urenregistratie van groot belang. Door het aantal gewerkte uren bij te houden weet je namelijk precies waar je aan toe bent. Je maakt op deze manier eenvoudig inzichtelijk hoeveel tijd je aan een bepaald project of taak hebt besteed. Je kunt jouw uren registreren aan de hand van gratis urenregistratie, maar het kan ook een mogelijkheid zijn om gebruik te maken van een betaalde urenregistratie software. Wat de verschillen hiertussen zijn en welke mogelijkheden je hebt om urenregistratie uit te voeren? Wij zetten het hieronder voor je op een rij, dus lees snel verder.

Gratis urenregistratie

Je kunt prima voor gratis urenregistratie kiezen als je het alleen gebruikt voor het bijhouden van je uren en je geen extra functies nodig hebt. Bij gratis urenregistratie heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om ouderwets je uren in een schrift of op een kladblok te schrijven. Echter kan het ook een mogelijkheid zijn om gebruik te maken van Excel om je gewerkte uren goed bij te houden. Je kunt hiervoor eenvoudig zelf een template opzetten of deze opzoeken via het internet. Gratis urenregistratie kun je ook realiseren door gebruik te maken van urenregistratie apps. Er zijn een aantal apps beschikbaar die deze mogelijkheid gratis aanbieden. Deze apps zijn vaak enorm makkelijk in gebruik, waardoor jij binnen no time jouw uren overzichtelijk op een rij hebt.

Verschil tussen gratis urenregistratie en urenregistratie software

Urenregistratie software

Wil je graag bijhouden hoeveel uur je aan een bepaalde taak of bepaald project hebt besteed? En daarnaast rapporten willen uitdraaien en een koppeling willen maken met bijvoorbeeld facturatie software? Dan kan het handig zijn om gebruik te maken van betaalde urenregistratie software. Deze betaalde software kan jou als ondernemer veel voordelen bieden, want dit kan jou handige mogelijkheden bieden.

Zoals we net al even benoemden, maken veel urenregistratie software het mogelijk om rapporten op te stellen en uit te draaien, waardoor je goed het overzicht kunt bewaren. Ook zijn sommige software in staat om een koppeling te maken met facturatie software, waardoor je heel eenvoudig jouw geregistreerde uren om kunt zetten in facturen. Kortom: een hoop handige functies die voor veel gemak kunnen zorgen. Dit kan jou als ondernemer dan ook veel tijd en moeite besparen en jouw werkzaamheden makkelijker maken. Bij populaire, betaalde urenregistratie software zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan software als e-Boekhouden, TimeChimp of Exact.

Het verschil tussen een gratis urenregistratie en urenregistratie software zit dus in de extra functies die je bij betaalde urenregistratie software wel hebt en bij gratis urenregistratie niet. Als je slechts sporadisch even uren wilt invullen, heb je aan gratis urenregistratie vaak meer dan voldoende. Moet jij veel bijhouden en wil je koppelingen kunnen maken met andere software om zo het zo makkelijk mogelijk te maken? Dan kun je beter kiezen voor een betaalde versie. Waar je ook voor kiest, het bijhouden van uren is enorm belangrijk. Zorg er dus voor dat je dit consistent blijft doen, zodat het overzichtelijk blijft voor jezelf.