Verschillen tussen On-Premise en cloud-gebaseerde HR software

Inhoudsopgave

Tegenwoordig worden er steeds efficiëntere oplossingen bedacht om alle gegevens die je nodig hebt binnen en bedrijf en alles wat je moet bijhouden op één plek neer te zetten. Dit kan door middel van een HR software, maar wist je dat je hier twee verschillende soorten in hebt? Hieronder vertellen we je de verschillen tussen On-Premise en cloud gebaseerde HR software.

On-Premise HR software

On-premise klinkt als iets wat heel erg chique is, maar in feite gaat het er gewoon om dat de HR software geïnstalleerd wordt op de lokale servers van een bedrijf. De IT-afdeling krijgt dan de controle en regie over het bijhouden en eventueel oplossen van problemen in de HR software. Hierdoor heb je dus de controle ook over je eigen beveiliging van de gegevens, dit is fijn als je het niet vertrouwd om je gegevens op een cloud te zetten. Ook kan je de HR software dan helemaal op maat maken naar jouw bedrijf. Maar dit is dus wel een flinke investering, denk er dus goed over na of dit rendabel is.

Cloud-gebaseerde HR software

Dan heb je ook nog de cloud-gebaseerde HR software, een voorbeeld hiervan is de HR Software van Apployed. De HR software wordt niet gehost op lokale servers, maar op externe servers waar je via het internet in kunt komen. Let dus wel op, hiervoor zul je altijd een goede internetverbinding voor nodig hebben. Maar wat wel een voordeel is, is dat je het eenvoudig kan op- en afschalen als het nodig is, zo kun je als je een groeiend bedrijf bent steeds voor iedere werknemer eenvoudig een nieuw abonnement aanschaffen. Ook is de externe partij verantwoordelijk voor het technische gedeelte, je hebt hiervoor dus geen IT-afdeling nodig. 

Met alle efficiënte oplossingen die er tegenwoordig zijn om alles bij elkaar te zetten door middel van een programma zie je soms door de bomen het bos niet meer. Eén van deze oplossingen is een HR software, hierbinnen heb je de On-Premise en cloud-gebaseerde HR software. Bij de On-Premise software wordt de software op de lokale servers geïnstalleerd, hiervoor heb je wel een IT-afdeling nodig die ook nog eens alles kan bijhouden. Hierbij kun je ook veel aanpassen aan jouw bedrijf specifiek. De cloud-gebaseerde HR software gaat via de cloud, dus via het internet, op externe servers. Hierbij heb je geen IT onderhoud en kan je bij- en afschalen waar nodig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *