Verschil tussen yoga en massages

Inhoudsopgave

Ben jij toe aan ontspanning en weet je niet hoe? Er zijn verschillende mogelijkheden die je dan kan gaan doen. Je kan je rust vinden met yoga waarbij je verschillende ontspanningsoefeningen kunt doen of je kunt een massage nemen. Beide zorgen voor ontspanning maar welke vorm is nou het beste?

Wat is Yoga?

Yoga is afkomstig uit Oud-Indiaas, hier noemen ze het Sanskriet. De Nederlandse vertaling van Sanskriet is ‘verbinden’. Het gaat bij Yoga om het evenwicht te houden van alle lagen van ons bestaan die tegengesteld lijken. Hiermee bedoelen we de geest en lichaam, binnen en buiten, spanning en ontspanning. Hierdoor zul je uiteindelijk naar je natuurlijke staat gaan, waarin het leven in zijn heelheid kan worden ervaren. Maar wat doet Yoga nou precies? Het zorgt ervoor dat je jouw lichaam en geest in balans brengt. De ontspanningsoefeningen die je doet geven je uiteindelijk kracht en zorgen voor een prettig en ontspannen gevoel. Vooral in de stressvolle tijden waarin we nu zitten is Yoga een veel voorkomende manier om je rust te hervinden.

Massages

Gezond leven is natuurlijk veel meer dan alleen maar gezond eten. Bewegen en ontspanning is namelijk ook heel erg belangrijk. Het is naast het drukke leven heel erg belangrijk dat je ook ontspant en je uit rust, maar hier pakken mensen niet vaak de tijd voor. Wanneer mensen in drukke tijden niet uitrusten en ontspannen, kunnen er fysieke en geestelijke klachten ontstaan. Wanneer deze klachten van bijvoorbeeld kneuzingen niet weg gaan na de massage is het handig om steunkousen of een enkelbrace aan te schaffen. Iedereen heeft verschillende behoeftes, hierop worden de massages op aangepast. Er zijn dus ook ontspanningsmassages, die zijn gericht op het kalmeren van het lichaam. Een massages duurt gemiddeld zo’n 30 tot 45 minuten. Veel mensen maken gebruik van massages omdat je in korte tijd heel erg snel kunt ontspannen en kunt uitrusten. Je kan jezelf niet masseren, daardoor moet je naar een salon gaan.

Wat is de beste oplossing?

Een massage nemen kost natuurlijk geld, maar hierdoor ben je wel in een korte tijd volledig ontspannen. Yoga kun je zelf natuurlijk uitvoeren, maar kost natuurlijk wel fysieke inspanning. Yoga is wel gratis. Al met al heeft elke vorm dus zijn voordelen. Luister vooral naar je eigen behoefte, waardoor je voor jezelf de beslissing kunt maken wat voor jou het beste aanvoelt!