Verschil tussen gelnagels en acrylnagels

Inhoudsopgave

Ben je van plan om binnenkort nagels te zetten, maar twijfel je nog tussen gelnagels of acrylnagels omdat je niet weet wat het verschil is tussen beide? Wij leggen uit wat gelnagels en acrylnagels zijn en wat de belangrijkste verschillen zijn tussen beide.

Wat zijn gelnagels?

Gelnagels worden gemaakt van polymeer hars en met behulp van een UV-licht wordt de gel licht uitgehard. In drie fases worden gelnagels aangebracht. Allereerst door het aanbrengen met behulp van een gel penseel van een basis laag op alle nagels en vervolgens gaan alle nagels onder een UV-lamp tot dat de gellak is uitgehard. Daarna wordt er een kleur op de nagels aangebracht, vervolgens onder de UV-lamp en dan wordt deze stap herhaald. Dit komt doordat de nagels steviger worden als er twee lagen nagellak kleur wordt aangebracht. Het aanbrengen van gelnagels is een lange behandeling omdat elke stap onder de UV-lamp moet worden uitgehard. Uiteindelijk zijn gelnagels dun en flexibel waardoor ze een natuurlijke uitstraling hebben. Gelnagels breken minder snel omdat ze zacht en buigzaam zijn.

Wat zijn acrylnagels?

Acrylnagels worden gemaakt met een samenstelling van een vloeistof en een poeder. Als je een goede verhouding van beide pakt, ontstaat er een bolletje wat gelakt wordt met behulp van een acryl penseel over de nagels met eventueel een verlengstuk om je natuurlijke nagels langer te maken. In tegenstelling tot gelnagels heb je voor acrylnagels geen UV-lamp nodig. Aan de lucht worden de nagels gedroogd wat als gevolg heeft dat je sneller moet werken met acrylnagels, anders zijn je nagels al hard geworden. Als de nagels zijn uitgehard kan je ze een vorm geven die jij mooi vindt door te vijlen of polijsten. Hier vind je meer informatie over nagelvijlen. Daarna kun je je nagels nog een kleur geven door een nagellak te gebruiken of eventuele nail art als je dat mooi vindt. Van acrylnagels heb je weken plezier omdat ze sterk zijn en goed blijven zitten op je nagels. Daarnaast groeien je natuurlijke nagels mee onder je kunstnagels.

Belangrijkste verschillen tussen gelnagels en acrylnagels

Voor het aanbrengen van gelnagels heb je UV-licht nodig om ervoor te zorgen dat de gel wordt uitgehard. Dit is en langer proces omdat je na elke laag de UV-lamp moet gebruiken. Bij het aanbrengen van acrylnagels heb je geen UV-licht nodig om je lak te verharden. Bij gelnagels werk je langer en bij acrylnagels moet je snel werken omdat je nagels sneller hard worden.

Een ander verschil is het uiterlijk van gelnagels en acrylnagels. Gelnagels hebben een natuurlijke uitstraling omdat ze dun en flexibel zijn. Acrylnagels hebben vaak een verlengstuk om je natuurlijke nagels mee te laten groeien. Daarnaast zijn acrylnagels sterk waardoor ze lang en goed blijven zitten op je nagels.

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook verschillen tussen kalknagel en schimmelnagel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *