Verschil tussen hyaluronzuurfillers en collageenstimulators 

Inhoudsopgave

Cosmetische behandelingen zijn steeds meer gemeengoed geworden. Daarbij is er ook een hoop keuze en veel mensen weten nog lang niet wat er zoal mogelijk is met cosmetische chirurgie. Fillers spelen daar in een belangrijke rol. Zo zijn er bijvoorbeeld hyaluronzuurfillers, maar je kunt ook kiezen voor collageenstimulatie. Hier lees je over de verschillen tussen deze twee.  

Hyaluronzuurfillers 

Dit zijn fillers die gemaakt zijn van een lichaamseigen stof. Dit zorgt ervoor dat het oplosbaar is. Daardoor zijn hyaluronzuurfillers erg betrouwbaar, er is nauwelijks kans op complicaties. Dat is voor veel mensen een groot belangrijk voordeel. Er zijn verschillende hyaluronfillers zo heb je bijvoorbeeld Juvéderm en Teasyal. Juvéderm gebruik je voornamelijk voor bijvoorbeeld het opvullen van de wallen onder de ogen. Ook wordt het gebruikt voor het opvullen van de lippen. Teosyal gebruikt men voor een facelift. Hier wordt het hele gezicht wat meer volume gegeven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de wangen, de kin en de jukbeenderen.  

Collageenstimulatie 

Er zijn verschillende collageenstimulators. Zij stimuleren de aanmaak van het huideigen collageen. Zo heb je bijvoorbeeld de Radiesse. Deze filler heeft een dubbel effect: het vult rimpels tijdelijk op en tegelijkertijd zorgt het ervoor dat het dus je lichaam stimuleert om zelf collageen aan te maken. Nog een voordeel is dat Radiesse na twee jaar door je eigen lichaam wordt afgebroken. Je blijft dus niet voor altijd de filler in je lichaam houden. 

Er is ook nog een andere filler die de collageenaanmaak stimuleert. Dat is Sculptra. Deze filler zorgt voor een wat voller gezicht. Vaak zie je dat als je ouder wordt, het gezicht wat invalt. Met deze filler vul je dat op. Hier wordt gebruik gemaakt van het bestandsdeel polymelkzuur. Dit bestandsdeel zorgt ervoor dat het effect, zelfs als Sculptra al is afgebroken, blijft bestaan. 

Voor mensen die het een grote stap vinden om gebruik te maken van collageenstimulatie, gaat er vaak een voorkeur uit naar Radiesse.  

Het grote verschil 

Het grote verschil tussenhyaluronzuurfillers en collageenstimulatie is dat hyaluronzuurfillers alleen een filler zijn. Bij collageenstimulatie is er daarnaast ook sprake van het stimuleren van het lichaamseigen vermogen om collageen aan te maken. Afhankelijk van de soort filler kun je het inzetten voor een bepaald deel van je gezicht.  

Meer soorten fillers 

Er zijn meer fillers dan alleen collageenstimulators, ook zijn er varianten. Zo is er ook bijvoorbeeld Belotero Revive. Dit is een injectable die de fijne lijntjes in het gezicht opvult. Deze filler bestaat uit een combinatie: hyaluronzuur en glycerol.