Verschillen tussen een jacuzzi en een bubbelbad

Inhoudsopgave

In essentie hebben de twee precies dezelfde functie. Je kunt er meestal met meerdere personen in zitten. Het water is verwarmd en de baden zijn voorzien van jet stralen. Toch zijn  er kleine verschillen die vooral in de uitvinding van de Jacuzzi ten grondslag liggen.

 

Geschiedenis van de Jacuzzi

Jacuzzi was voordat het een merknaam was voor bubbelbaden, een familienaam. De Jacuzzi familie kwam naar Amerika in de vroege 1900’s. De familie kwam als eerste bekend te staan om het bouwen van vliegtuigen. Zo bouwden ze het eerste eenpersoons vliegtuig met een gesloten cabine.

Later begon de familie zich te specialiseren in waterpomp installaties, wat in die tijd een gloednieuwe techniek was. In 1925 revolutioneerde ze de agrarische sector door de uitvinding van de eerste elektrische waterpomp die volledig onder wat kon functioneren.

 

Toen een van de broers reuma kreeg bouwde de broers Jacuzzi een pomp die speciaal bedoeld was voor Hydro therapeutisch gebruik. De pomp paste in een bad en kon onder water een straal water produceren. Dit is het eerste voorbeeld van toegepaste hydrotherapie en het begin van de Jacuzzi zoals we die vandaag de dag kennen. De j-300, zoals de pomp heette, werd dé uitvinding van die tijdsperiode. Het kon elk bad omtoveren in een Jacuzzi.

 

Roy Jacuzzi

Wat begon in een niche markt, werd in 1968 naar een hoger niveau getild. Roy Jacuzzi nam de losse hydrotherapeutische pomp en maakte er als tiener al een ingebouwd systeem van. Dit zou dan de allereerste whirlpool geweest zijn. Deze vernoemde hij naar de uitvinders van het verwarmde bad. De romeinen. De eerste Jacuzzi heette daarmee “the Roman”. Roy patenteerde daarna zijn eigen jet designs die een water lucht ratio van 50%/50% hadden. Dit ratio wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt. Met de support van zijn familie, bouwde Roy Jacuzzi de Jacuzzi brand op die we vandaag de dag allemaal kennen.

 

Het verschil tussen een Jacuzzi en een Bubbelbad

Veel mensen denken dat elk bubbelbad ook een Jacuzzi is. Een Jacuzzi is echter een merk bubbelbad. Of beter gezegd, hét merk bubbelbad. Een bubbelbad is in essentie gewoon een kopie van een bestaande technologie onder een andere merknaam. Elke Jacuzzi is een bubbelbad, maar niet elk bubbelbad is een Jacuzzi.