Verschillen tussen refurbished (gerenoveerd) en gereviseerd

Inhoudsopgave

Als iemand op zoek is naar een nieuw apparaat, zoals een computer, smartphone of televisie, dan is het gebruikelijk om goedkopere versies tegen te komen, waar ‘refurbished’ bij staat of gereviseerd. In de meeste gevallen zijn deze apparaten net zo goed als de gloednieuwe, maar ze zijn minder duur omdat ze als gebruikt worden beschouwd. Toch is er een klein verschil tussen refurbished en gereviseerde apparaten.

Het verschil tussen de twee is, dat een refurbished artikel is getourneerd door een klant, is schoongemaakt, getest, opnieuw verpakt en wordt doorverkocht.

Een gereviseerd product is ook schoongemaakt en geretourneerd, maar heeft ook uitgebreide tests ondergaan en de nodige reparaties voordat het opnieuw werd verpakt en doorverkocht.

Refurbished

Het moeilijke bij het kopen van een refurbished apparaat, is dat er geen duidelijke richtlijnen zijn voor refurbished apparaten. Vaak weet de koper niet waarom het apparaat refurbished is en waarom de prijs zo laag is.

Als het door de fabriek refurbished is, dan is het artikel terug gestuurd naar de fabrikant en is het opnieuw gerepareerd en getest als elk ander item. Mogelijk worden er nog kleine wijzigingen gemaakt aan het apparaat, zoals een nieuw scherm. Daarnaast worden deze items ook geleverd met extra garantie vanuit de fabriek.

Gereviseerd

Dit is een heel ander proces dan refurbished en ook een stuk gecompliceerder. Reviseren is echt een vernieuwing waarbij het apparaat aanzienlijk wordt gewijzigd. Als een apparaat een defect onderdeel bevat of een hardware probleem dat volledig moet worden vervangen, dan wordt het gereviseerd.

Reviseren wordt meestal gedaan door de fabrikant omdat er onderdelen vervangen moeten worden door originele versies.

Conclusie

Wat is nu het verschil tussen de nieuwe iphone 11, de refurbished iphone 11 en de gereviseerde iphone 11? Een refurbished iphone 11 is een goedkopere versie van de nieuwe, mits het door de fabriek refurbished is, zodat het alle testen heeft ondergaan van een nieuwe versie. Anders kan het zijn dat je een tweedehandse telefoon koopt.

Bij een gereviseerd model zijn uitgebreide testen ondergaan, maar zijn er ook aanzienlijke onderdelen vervangen. Dit maakt het product weer als nieuw uit de test.

Welke is beter? Dat ligt aan je eigen wensen. Een refurbished smartphone kan nog net zo lang werken als een nieuwe, alleen heb je geen zekerheid. Het is echter wel een duurzamer alternatief dan altijd nieuwe versies kopen.