Verschil tussen inruilauto’s

Inhoudsopgave

De inruil van gebruikte auto’s betekent de aankoop van een auto van een particulier door een autodealer. De particulier koopt tegelijkertijd een andere auto van de autodealer. De inruil van gebruikte auto’s wordt vaak ook wel oude autobeurs of oude auto inruil genoemd. Je kunt een auto inruilen of verkopen.
Bijna elke autodealer biedt de inruildienst voor tweedehands auto’s aan en er zijn bijna nooit merkgebonden beperkingen. Dit betekent dat een Ford-dealer ook een Opel zal inruilen. Het uiteindelijke doel van een autodealer is immers om je een auto te verkopen. In ruil daarvoor zal hij altijd bereid zijn om een andere auto om te ruilen/in ontvangst te nemen. In principe zal de oude auto worden meegeteld als een aanbetaling voor de nieuwe auto. Dus als je een nieuwe auto of een andere gebruikte auto koopt, zal de dealer een inruilbod doen voor de huidige auto. Deze waarde wordt vervolgens door de dealer afgetrokken van de aankoopprijs van de nieuwe auto. Men spreekt dan van de inruilbedrag. Dit is het bedrag dat de autokoper aan de dealer moet betalen. De autodealer krijgt de oude auto van de klant en een bepaald bedrag en kan dan met zijn nieuwe auto wegrijden.
Om de beste prijs voor je oude auto te krijgen is het de moeite waard om de prijsvergelijking op op internet te gebruiken voor de auto inruil – zodat je er zeker van kunt zijn dat je echt de beste aankoopprijs voor je auto krijgt.

Inruil bij bijna alle dealers mogelijk

De terugname van gebruikte auto’s heeft zich overal in de autohandel gevestigd – vrijwel elke dealer biedt de uitwisseling van gebruikte auto’s aan. Maar houd er wel rekening mee dat het ruilaanbod varieert van autodealer tot autodealer! De inruil van een auto is een bijzonder eenvoudige en handige manier om je auto te ruilen.
Uiteraard heb je deze optie alleen als je bij deze dealer tegelijkertijd een auto koopt.

Opmerking:

De afgelopen jaren zijn autofabrikanten en autodealers begonnen met het aanbieden van de zogenaamde “inruilbonus” bij de aankoop van een nieuwe auto. Zoals gebruikelijk in de reclame zijn de beste woorden die hier gebruikt worden “loyaliteitsbonus”, “ruilbonus”, “frequente bestuurdersbonus”, “milieubonus”, enz. Vooral de “sloopbonus” heeft de verbeelding van de autodealers geïnspireerd. Sindsdien is een groot aantal premies gebruikt om reclame te maken. Laat je niet verblinden door deze reclameboodschappen. Of is een slechte prijs plus een grote premie echt beter dan alleen een goede prijs voor je goed onderhouden auto?
De autoverkoper beoordeelt de waarde van je voertuig in het kader van een tweedehands autowaardering. Uiteraard zal de dealer proberen je auto zo laag mogelijk in te schatten. Wees daarom altijd kritisch en bekijk de waardering van je auto. Vergelijk eenvoudigweg het inruilaanbod van je autodealer met aanbiedingen om te kopen op bijvoorbeeld Autovendi. 1. Deel je ervaringen over Autovendi op NederlandReview
Tip:
Vraag altijd twee prijzen bij de aankoop van een auto:
1 – Wat kost de nieuwe auto als de dealer je auto niet in ontvangst neemt?
2 – Wat kost de nieuwe auto als de dealer je auto in ontvangst neemt tegen betaling?
Je hoort hier vaak twee verschillende prijzen. Bedenk of je liever van de lagere prijs profiteert en je auto zelf verkoopt – bijvoorbeeld wanneer je een auto koopt bij een autodealer die gespecialiseerd is in je model.