Verschil tussen kraamcadeaus en baby cadeaus

Inhoudsopgave

Verschil tussen kraamcadeaus en baby cadeaus

Een kraamcadeau is een cadeau die wordt gegeven bij de geboorten van een baby en een baby cadeau is gewoon een cadeau voor een baby. Een baby is een kind van 0 jaar. Een baby wordt ook wel eens een zuigeling genoemd. Het is een pasgeborenen met enkele reflexen met de zuigreflex als een van de belangrijkste die een baby nodig heeft om te overleven. Zodra een baby 1 jaar wordt is het geen baby meer, maar een dreumes. Een dreumes is ook anders dan een baby. Je merkt namelijk al dat ze kunnen staan en beginnen met lopen. Ze zien nog geen gevaar en beginnen steeds meer dingen te begrijpen. Iets niet willen laten ze ook al goed merken. Dit doen ze door op de tafel te slaan en zich te laten vallen op de grond. Alles is in een lerende fase nog. Het nadoen van anderen is hierdoor een van de dingen die een dreumes doet. Dit geld voor de taalontwikkeling, maar ook voor de acties die ze proberen uit te voeren. Ook beginnen ze nog meer interesse te krijgen in het spelen. Een cadeau voor een baby is dus heel anders dan een kraamcadeau. Dit komt omdat je de baby al kent en het gedrag van het kindje is al aan het ontwikkelen.

kraamcadeaus

Cadeaus

Er zijn tegenwoordig super veel verschillende cadeaus die je kunt kopen voor een kindje. Het kiezen hier tussen is vaak erg lastig. Wat je keuze als familielid, kennis of vriend makkelijker maakt, is door te kijken naar de leeftijd. Een baby die pas geboren is zal namelijk nog niet echt veel doen. Het kopen van een speelgoed voor gevorderde daar heeft de baby dus niks aan. Een baby die al wat ouder is en echt al begint te spelen met simpele blokken en geluidjes vind dit wel al super leuk. Daarnaast feliciteer je de ouders bij een kraamcadeau en niet de baby. De baby is namelijk nog niet jarig geweest.

Dus als je een leuk kraamcadeau wilt, kun je beter denken aan iets waar de ouders iets aan hebben of een cadeau die de ouders en het kind kunnen bewaren voor een langere tijd als herdenking aan jouw geboorte. Een veel voorkomend cadeau voor een kraamcadeau is een spaarpotje, een rammelaar, een draagzak, een luierpakket, een armbandje, schoentjes, sokjes of andere leuke babykleding. Het kopen van iets van zilver of goud is daarbij erg waardevol en mooi om te geven. Vaak laten ze deze ook personaliseren met de naam van de baby erop. Ideeën voor een cadeau voor een baby zijn speelgoed en knuffels die in die leeftijdscategorie passen. Ook kleren en schoentjes zijn hier nog altijd geliefd.

Wil je ook het verschil weten tussen een kerstpakket en een kerstcadeau voor de kerst nog? Bekijk dan deze blog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *