Verschillen tussen kerstpakket en kerstcadeau

Inhoudsopgave

Elk jaar ontvangen honderd duizenden werkende Nederlanders een kerstpakket of kerstcadeau van hun werkgever. Aangezien dit bijna een traditie is geworden, is en blijft het lastig om hier uniek in te zijn. Zo zien we steeds vaker dat bedrijven de keuze maken om een uitstapje met kerst te organiseren, of nu in tijden van de corona pandemie een digitale kerstborrel te hosten. Het leek even of deze nieuwe activiteiten de kerstpakketten en kerstcadeaus voorbij zouden gaan. Maar, niets is minder waar! Tegenwoordig zijn er ontzettend veel leuke, unieke pakketten waar je nog steeds indruk mee kunt maken. 

 

Kerstpakket vs. kerstcadeau

 

Het verschil tussen een kerstpakket en een kerstcadeau is voor velen nog wat onduidelijk. Een kerstpakket is echt het go-to cadeau voor ondernemers die zich vast willen houden aan de tradities. In het geval van een kerstpakket spreek je namelijk van een doos vol lekkernijen en decoraties. Denk hierbij aan eten, drinken en accessoires voor in huis. Dit pakket wordt vaak voor mannen en vrouwen op een andere manier gevuld, maar vervolgens wel aan iedere werknemer gegeven. Een kerstcadeau is daarentegen iets meer op maat gemaakt, en zal gepersonaliseerd zijn in de stijl van het bedrijf. Dit is eigenlijk dus ook iets meer van deze tijd. Bepaalde producten zoals een cadeaubon of luxe lekkernijen komen vaak terug als kerstcadeau.

 

Waar moet je voor kiezen?

 

Het is volkomen logisch dat je als ondernemer soms door de bomen het bos niet meer ziet. Elk jaar weer iets unieks verzinnen is toch wel lastig. Nu het verschil tussen een kerstpakket en kerstcadeau duidelijk is, is het wellicht handig om kort de voordelen van beide te belichten. De voordelen van een kerstpakket zijn dan ook vrij simpel, het zorgt voor gezelligheid, is gemakkelijk in de bestelling en zorgt voor een gevoel van eenheid binnen het team. Een kerstcadeau is persoonlijk, vergroot je branding en kun je uit handen geven aan de werknemer zelf. Als ze namelijk zelf een kerstcadeau uitkiezen weet je in ieder geval zeker dat ze er tevreden mee zijn! Daarom zien we tegenwoordig steeds vaker dat werkgevers cadeaubonnen toevoegen aan een kerstcadeau, waarmee de werknemer dan zelf iets leuks kan kopen. 

 

Lang verhaal kort: uniek zijn als werkgever is en blijft lastig. Maar, met deze voordelen in je achterhoofd komt het helemaal goed en geef jij een pakket of cadeau met impact!