Verschillen tussen een projectiescherm en doorzichtscherm

Inhoudsopgave

Moet jij binnenkort tijdens een belangrijke meeting, leuke samenkomst of ander belangrijk moment iets projecteren? Dan is een geschikt scherm van essentieel belang. Met een goede projector, maar slecht scherm behaal je namelijk nog steeds niet het beoogde resultaat. Ontdek daarom snel de grootste verschillen tussen verschillende schermen voor de beste projectie. 

Waarom belangrijk?

Het kiezen van een goed scherm heeft met veel verschillende factoren van doen. Neem bijvoorbeeld het formaat dat je nodig hebt. Niet te klein, maar ook zeker niet te groot. De subtiele balans is key. Daarnaast moet je natuurlijk ook alles haarscherp kunnen zien. Ook hierbij speelt het scherm waarop je de beelden projecteert, een hoofdrol. 

Projectiescherm

Projectiescherm

Bij dit vergelijk tussen verschillende schermen, pakken wij er twee soorten tussenuit. Beginnend bij het projectiescherm. Dit is het meest voorkomend en waarschijnlijk populairste scherm. Hierbij staat de beamer voor of hangt hij boven het scherm en projecteer je zo de beoogde beelden. Denk aan een thuisbioscoop, schoolbord of diavoorstelling bij een groot feest. Het is echter niet altijd heel handig om de beamer vóór het scherm te hebben staan. Lopen er bijvoorbeeld veel mensen voor een laagstaande beamer? Dan is het beeld telkens ‘verpest’. Dat wil je natuurlijk niet!

Alternatief

Daarom is het soms ook handig als de beamer juist achter het scherm staat. Maar hoe projecteer je de beelden vervolgens goed op het scherm? Niet elk scherm is hier namelijk geschikt voor. Een doorzichtscherm echter wel! Deze is ideaal voor projecties waarbij de beamer achter het scherm moet staan. Zoals de naam al een beetje zegt, is dit scherm doorzichtig en laat het daardoor toe dat de beelden alsof getoond kunnen worden. 

Afweging

Een essentieel verschil dus, maar misschien niet altijd nodig. Ga bijvoorbeeld vooraf aan de aanschaf even na of het de kosten waard is. Een doorzichtscherm is namelijk vaak een stuk duurder dan een ‘gewoon’ projectiescherm. Daarom is het zeker goed om de overweging te maken voordat je er eentje in huis haalt of je het ook écht nodig hebt. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *