Verschil tussen professioneel schoonmaakbedrijf en reinigingsbedrijf

Inhoudsopgave

Een professioneel schoonmaakbedrijf zijn bedrijven in Nederland die de focus leggen op het schoonmaken van bedrijven, auto’s, huizen en andere locaties waar veel mensen komen waardoor een plek redelijk snel viest wordt. Een professioneel schoonmaakbedrijf zorgt er hierna voor dat deze locaties weer tip top eruit zien en waardoor de klant in kwestie weer aan de slag kan met de taken waarmee ze bezig waren of gewoon zodat het er mooi uit ziet. Hierdoor hoeven andere mensen niet op deze taken te letten en kan je met je hoofd meer bij je daadwerkelijk taken zijn.

Een professioneel schoonmaakbedrijf in de werking

Bij het gebruik van een professioneel schoonmaakbedrijf ben je altijd verzekerd van een schone plek naar keuze. Vaak komen deze bedrijven in vaste tijden langs, waardoor je zeker weet dat je niet hoeft te schamen voor een viezer gedeelte. Een professioneel schoonmaakbedrijf zal niet veel andere spullen gebruiken als doorsnede huis tuin en keuken spullen, maar doordat zij op grotere hand opereren kan het wel zo zijn dat ze efficiënter en beter werken dan als je het zelf zou doen. Je weet in ieder geval dat alles hierna lekker fris gaat zijn. Bij een professioneel schoonmaakbedrijf weet je tenminste ook zeker dat ze het verschil tussen het reinigen van een gevel en het reinigen van een dak kennen.

Wat is een reinigingsbedrijf?

Het verschil tussen schoonmaken en reinigen is groter dan je denkt, terwijl je zo zou zeggen dat de woorden bijna aan elkaar gelijk zouden staan. Voor een gedeelte klopt dat ook, want bij woorden draait het erom dat je een plek weer mooi maakt en zo dichtbij mogelijk in originele staat wilt laten lijken. Bij schoonmaken ben je in ieder geval meer bezig met het zuiver maken van een plek, product of locatie, omdat het er nu eenmaal gewoon vies uit ziet. Denk dan bijvoorbeeld om vieze plekken op de grond, vieze stank of het zien van een vetlaagje op een product doordat dit veel is aangeraakt. Het draait hierbij dus meer om de uiterlijke vertoning. Een plek zou bij wijze van spreken al heel lang niet meer zijn schoongemaakt, maar omdat er niemand is geweest kan deze plek vervolgens wel nog schoon eruit zien. Pas als deze vies is, ben je aan het schoonmaken. Reinigen gaat hierbij een stap verder en hoef je niet eerst te concluderen dat iets schoongemaakt moet worden. Bij reinigen wil je zo goed een plek mooi maken dat zelfs alle bacteriën en andere viezigheden weggehaald worden, je bent in dit geval dus echt bezig met het desinfecteren van een plek of product. Je kan dan ook wel stellen dat reinigen drie stappen verder is dan schoonmaken. Vaak worden dingen gereinigd in het geval dat het steriel moet zijn of in een restaurant dat er geen bacteriën meer op stoelen, servies en bestek zit van vorige klanten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *