Verschil tussen Rosacea en Couperose

Inhoudsopgave

Hoewel deze twee namen u misschien minder bekend voorkomen, bent u waarschijnlijk wel bekend met het fenomeen van mensen met rode wangen. Rosacea en Couperose zijn alle twee huidaandoeningen die zich over het algemeen bevinden op het gezicht van de persoon.  Hoewel de twee huidaandoeningen relatief erg op elkaar lijken, zijn er toch een aantal dingen die verschillend zijn tussen de twee huidaandoeningen. Couperose is de aanwezigheid van de rode en blauwe bloedvaatjes in uw gezicht. Hoewel dit ook kenmerken zijn van Rosacea, is het zo dat Rosacea nog een paar andere kenmerken heeft. Bij Rosacea zijn er namelijk ook rode bultjes, zwellingen en soms ook nog rode en branderige ogen van pas.

Wat kunt u hiertegen doen?

Hoewel dit uiteraard heel erg vervelend is, zijn er wel een aantal oplossingen Als het gaat om deze twee huidaandoeningen. Er zijn genoeg laser klinieken In Limburg bijvoorbeeld die uw huid aandoening heel erg goed kunnen behandelen. Er zijn overigens nog een aantal zalfjes voor couperose en rosacea beschikbaar die de roodheid in uw gezicht al een heel stuk kunnen verminderen. Dit is natuurlijk heel erg handig omdat couperose best wel vervelend voor u kan zijn. om dit dus tegen te gaan kunnen we u het beste adviseren om dan ook te kijken voor een competente laserkliniek in Limburg bijvoorbeeld of goed onderzoek te doen naar de beste zalfjes om dit te kunnen verminderen.

Wat gebeurt er bij een behandeling tegen Couperose

Couperose is een huidaandoening die heel erg makkelijk te behandelen is voor huidklinieken, hoewel de ziekte vaker voorkomt bij vrouwen, kunnen mannen hier uiteraard ook last van krijgen. Over het algemeen ontstaat deze huidaandoening bij mensen over de dertig. Couperose wordt behandeld door middel van een IPL-behandeling. Een IPL-behandeling Is een behandeling waarbij gebruik gemaakt wordt van lichtflitsen, door middel van deze lichtflitsen zal uw huid daarom ook geheeld worden. Door middel van dit proces wordt de Couperose daarom ook minder in uw gezicht. Deze behandeling wordt daarom ook altijd aangeraden door specialisten en doctoren. Over het algemeen wordt deze behandeling gezien als pijnloos, de behandeling voelt hoogstens aan als een klein tikje tegen de huid, wegens de lichtflits uiteraard. Over het algemeen zijn voor deze therapie dan ook maar maximaal 3 behandelingen nodig. Vaak kunt u gelukkig al na één behandeling al resultaat zien.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *