Verschillen tussen muizen en ratten( met betrekking tot ongedierte)

Inhoudsopgave

Iedereen kan er weleens last van hebben, je komt erachter dat je ongedierte in je huis hebt. Het probleem is alleen dat je niet zeker weet of het een rat of een muis is. Wat is precies het verschil tussen een muis en een rat als het gaat om ongedierte? Het is namelijk erg handig als je weet waar je mee te maken hebt voordat je de ongediertebestrijding inschakelt. Een muis is over het algemeen een stuk kleiner dan in het rat, over het algemeen worden muizen tussen de 3 cm en 10 cm groot. Daarbij wegen muizen ook maar maximaal rond de 50g. Muizen hebben daarentegen ook nog maar een dunne staart en beschikken ook over grote oren ten opzichte van ratten.

Last van ratten?

Ratten daarentegen zijn een iets groter probleem, over het algemeen zijn ratten ook een heel stuk groter dan muizen. Een rat kan tot wel maximaal 300 g wegen. Beide knaagdieren kunnen heel erg irritant zijn als je er last van heeft in jouw huis. Voordat je de ongediertebestrijding belt zijn er nog een aantal middelen waarmee jij je muizen of rattenplaag mee kunt tegenhouden. Om muizen en ratten tegen te gaan kun je vaak gebruik maken van vallen voor het specifieke ongedierte. Er zijn verschillende soorten muizenvallen of rattenvallen te krijgen bij je lokale bouwmarkt.

Wat valt er precies onder ongedierte?

Muizen en ratten zijn niet de enige dieren die vallen onder ongedierte, waar men last van kan hebben. De volgende dieren vallen ook onder ongedierte: Vlooien, wespen, muggen, houtwormen, spinnen en mollen. Hoewel er over het algemeen een aantal middelen zijn om ongedierte tegen te gaan, wordt het soms kan lastig om deze ongediertebestrijdingsmiddelen te gebruiken. Mocht dit zo zijn, dan raden wij aan om in expert op het gebied van ongediertebestrijding in te huren. Experts op het gebied van ongedierte bestrijding hebben namelijk betere middelen en zijn juist gespecialiseerd om zulke problemen voor je op te lossen. Afhankelijk van jouw ongedierte probleem, kunnen de prijzen uiteraard verschillen voor het inhuren van een specialist. Gemiddeld zal dit tussen de € 50 en € 150 kosten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *