Verschillen tussen coworking en flexwerkplekken

Inhoudsopgave

Het nieuwe werken kent heel veel verschillende vormen. Zo zijn bijvoorbeeld coworking en flexwerkplekken twee van deze vormen. Hoewel ze op elkaar lijken, is het wel belangrijk om te benadrukken dat er ook duidelijke verschillen zijn. Lees hieronder alles over coworking en flexwerkplekken.

Tip: Zoek je een flexwerkplek in Rotterdam? Vind dan een leuke werkplek in Rotterdam om op een fijne manier te werken.

Meer dan een plek

Zoek je echt een flexwerkplek? Dan ben je op zoek naar een plek om te werken. Je hebt een stoel en een bureau nodig en je kan aan de slag. Waar dit ook is. Kijk je echter naar een plek voor coworking, dan gaat het ook om wie er verder allemaal aanwezig zijn. Je kunt er ook aan je netwerk werken. Daarnaast is het fijn dat er mensen zijn die je hulp kunnen bieden.

Andere ondernemers ontmoeten

Coworking is vaak net wat meer gericht op ondernemers. Flexwerkplekken zijn voor iedereen, of je nu ondernemer of werknemer bent. Het is dus voor ondernemers vaak handig om aan coworking te doen. Juist ook omdat je daar andere mensen zoals jij kan ontmoeten. Dat kan je helpen bij allerlei soorten zaken die je tegenkomt. Niet alleen zakelijke vraagstukken, maar ook hulp bij aanverwante zaken kan geboden worden.

Tijd van gebruik

Er is ook een duidelijk verschil in de tijd van gebruik van de plekken. Een flexwerkplek is vaak voor bijvoorbeeld een dag of een dagdeel te claimen. Plekken voor coworking zijn vaak ook voor de lange termijn beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan het huren van een plek voor een maand. Dit is ook gedaan met het oog op het ontmoeten van andere mensen en het netwerken.

Letten op de kosten

Ook de kosten zullen wat verschillen. Coworking is vaak wat duurder dan flexwerken. Dat komt natuurlijk ook door de andere vorm waarin het komt. Aan de andere kant is het aanbod van coworking vaak wat uitgebreider. Bedenk ook wat het werken met andere ondernemers je kan opleveren. Ook dat is natuurlijk wel de moeite waard. Zo is het toch voordelig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *