Verschil tussen snowboarden en skiën

Inhoudsopgave

Er gaan per jaar ontzettend veel mensen op skivakantie. Lekker met de auto op vakantie naar Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk of Zwitserland. Sneeuwkettingen, kleding en ski- of snowboardspullen in de auto en jullie zijn klaar om te vertrekken. Als jij hier toevallig nu één van bent, maar je weet niet precies of je op een snowboard of op skiën wil gaan staan. De een klinkt voor jou misschien beter, maar je omgeving raadt je aan om toch naar andere opties te kijken. Zelf twijfel je nog ontzettend en weet je niet precies welke weg je wil gaan inslaan. Dus ben je nieuwsgierig naar het verschil tussen snowboarden en skiën? Lees dan vooral verder.

Snowboarden

Snowboarden is over het algemeen een man-gedomineerde sport, maar tegenwoordig valt hier eigenlijk geen verschil meer in te maken. Snowboarden staat in lijn met skateboarden. Bij beide sporten gaat het namelijk om balans. Je moet weten hoe je je gewicht moet verdelen op het bord om er zo het maximale uit te kunnen halen. Snowboarden zit er meestal het stoerste uit, maar je zult om te kunnen snowboarden wel wat tijd en moeite erin steken. Je zult namelijk moeten wennen aan het feit dat je voeten niet los staan, maar dat je voeten eigenlijk een eenheid zijn geworden met één snowboard. Na wat lessen kom jij zo vlekkeloos die berg af.

Skiën

Het is het meest voor de hand liggend dat beginners er voor kiezen om op skiën te beginnen. Dit kost namelijk vaker minder tijd en moeite. Je zal alleen even moeten wennen aan twee lange stokken aan je voeten, maar voor de rest staan je voeten wel lost van elkaar in tegenstelling tot een snowboard. Je zal er even aan moeten wennen hoe de skiën zich bewegen op de sneeuw. Wanneer jij weet hoe je vakkundig kan remmen, dan ben je al een heel eind. Vaak is het al genoeg hoe je weet hoe je moet remmen en snelheid moet pakken. Hierna zal je gewoon langzaam de moeilijkheidsgraad van de bergen moeten opbouwen. Aan het einde van de vakantie ski jij al van de zwarte piste.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *