Verschil tussen een veranda en overkapping

Inhoudsopgave

Het mooie weer is in aantocht en je hebt er toch al een aantal dagen, weken, misschien zelfs jaren over nagedacht om je tuin/huis weer eens een leuke toevoeging te geven. De opties zijn vaak eindeloos, maar je hebt gekozen om toch voor een veranda of overkapping te gaan, maar wat is het verschil nu precies? Voor jou is er misschien geen verschil, maar ze zijn duidelijk te onderscheiden van elkaar. Benieuwd naar het verschil tussen een veranda en een overkapping? Lees dan vooral verder.

Overkapping

Een overkapping is iets wat jouw tuinmeubels, of huis voorziet van bescherming tegen zon of regen. De reden om een overkapping te nemen zijn enorm. Bij een overkapping is het niet meteen vanzelfsprekend dat je de overkapping op een vaste plek plaatst. Dat is het bijzondere van overkappingen. Je kan er bij wijze van spreken voor kiezen om een overkapping over je jacuzzi te laten plaatsen, of aan de zijkant van het huis, zodat je hier fietsen of andere spullen kan neerzetten zonder dat ze nat worden door de regen, of juist te warm worden door de zon. Overkapping heeft dus geen vaste plek. Je kan he zowel rondom je huis plaatsen, als los van je huis.

Veranda

Een veranda heeft in principe dezelfde feeling als een overkapping. Een veranda zorgt er namelijk ook voor een stukje bescherming van de zon en/of regen. Het enige verschil tussen een veranda en overkapping is eigenlijk dat een veranda altijd op een vast plekje van je huis wordt gemonteerd. In de meeste gevallen is dit de achtertuin. Daarbij komt er bij een veranda natuurlijk een totaal plaatje kijken. Een overkapping draait vaak alleen maar om de boven kant en de bescherming. Bij een veranda kunnen ook ramen geplaatst worden of bepaalde deuren. De vloer kan ook inbegrepen zijn in het pakket. Een veranda is zijn geheel dus eigenlijk meer het totale plaatje en een overkapping kunnen we ook wel beschouwing als een aftakking. Ze lijken enorm veel op elkaar, maar zo zie je maar weer dat er toch duidelijk verschil is tussen de twee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *