Verschillen tussen Douglas hout en andere soorten

Inhoudsopgave

Een van de bekendste en populaire houtproducten op de markt is toch wel Douglas hout. Maar wat is het verschil tussen dit type hout en andere houtsoorten? Een groot kenmerk van Douglas is de lange levensduur van minimaal 10 jaar. Een sterk product voor al uw buitenhuis ideeën. In vergelijking met Vurenhout of Eikenhout heeft Douglas hout een langere levensduur en is het bovendien ook erg duurzaam.

Waar komt Douglas hout vandaan?

Het hout is normaal gesproken afkomstig uit Frankrijk en Duitsland. Zo is het uit origine afkomstig van de Douglas spar. Door de import en export is het nu overal door heel Nederland te verkrijgen. Zo kunnen particuliere woningbezitters en hoveniers makkelijk aan sterk een duurzaak Douglas hout komen. Tegenwoordig groeit de Douglas Spar ook in Nederland maar niet in volle maten.

Zo je kan dit type hout overal online bestellen. Ook bij de grote webshop giganten zoals Hornbach en Praxis is deze verkrijgbaar.  Het is op grote schaal overal te koop. Maar wat kan je doen met dit product? Je kan onder andere mooie veranda’s, tuinhuizen en schuttingen bouwen.

Voordelen van Douglas hout

Het Douglas hout kent voornamelijk alleen maar voordelen. Het heeft een lange levensduur van minimaal 10 jaar, het is gemaakt van duurzaam kwaliteit en het is bovendien ook nog voordelig. Je kan dit type hout makkelijk bewerken in vergelijking met een Vurenhout dat heel moeilijk te bewerken is.

Wat volgens de klussers een groot voordeel is, is dat het makkelijk te bewerken en buigen is. Ideaal om een leuke veranda of tuinhuis mee te bouwen. Je kan het materiaal makkelijk bewerken met bijvoorbeeld een zaag.

Meer advies nodig?

Heeft u meer advies nodig over het gebruik van Douglas hout? Kijk dan even via Google naar een specialist op het gebied van dit type hout. Op het internet kun je genoeg informatie vinden over hoe je bijvoorbeeld de behandeling ervan moet uitvoeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *