Verschil tussen traditioneel bouwen en prefab bouwen

Inhoudsopgave

Vandaag de dag bestaan er verschillende manieren van bouwen. Niet alleen heeft elke bouwer zijn eigen manier, maar er bestaan ook veel verschillende technieken. Zo ook de traditionele en prefab techniek. Maar wat is nou precies het verschil tussen de traditionele bouw en de prefab bouw?

 

Traditioneel bouwen

Traditioneel bouwen is een techniek, waarbij gebruikt wordt gemaakt van traditionele bouwmaterialen en bouwtechnieken. De traditionele bouw begint bij het ontwerp van het huis. Hier wordt rekening gehouden met de wens en eis van de nieuwe bewoner. Ook wordt er rekening gehouden met de bouwvoorschriften. Na het ontwerp wordt allereerst begonnen met het fundament. Vervolgens worden de muren en het dak aangebracht. Vaak wordt bij een traditionele bouw hout, steen, baksteen en beton gebruikt. Deze materialen worden op de bouwplaats zelf aangevoerd en verwerkt. Het voordeel van een traditionele bouw, is dat er genoeg flexibiliteit is met betrekking tot het ontwerp.

 

Prefab bouwen

Bij een prefab bouw, wordt er gebruikt gemaakt van prefabricage. Prefabricage betekent ook wel dat de onderdelen van het huis al vooraf gefabriceerd zijn. op het moment dat de bouw plaatsvindt, kunnen de onderdelen naar de bouwplaats worden gebracht. Deze onderdelen kunnen dan gemonteerd worden. Deze manier van bouwen kan erg efficiënt zijn en er zal minder afval ontstaan. Bovendien is de kans op ongelukken klein, omdat het meeste al vooraf gefabriceerd is. De materialen die bij een prefab bouw veel worden gebruikt zijn staal, geprefabriceerde panelen en voorgevormde betonelementen.

 

Wat is het verschil tussen traditioneel bouwen en prefab bouwen?

Traditioneel bouwen, houdt in dat een huis op een traditionele manier wordt gebouwd. In andere woorden, het huis wordt op locatie gebouwd. Dit proces kan lang duren, waarbij de weersomstandigheden ook een grote rol kunnen spelen. Daarnaast is er onzekerheid over personeel en de levering van materialen. Bij prefab bouwen is dit niet het geval. Prefab bouwen houdt in, dat er van tevoren al verschillende elementen zijn gefabriceerd. Bijvoorbeeld de muren. Het huis wordt in een fabriek gebouwd. Op de bouwplaats is het dan alleen nog de taak om de verschillende elementen op elkaar aan te laten sluiten.

 

Echter zal bij zowel een traditionele bouw en prefab bouw van tevoren op de bouwplaats gewerkt moeten worden. Zo zal de kavel van tevoren moeten worden aangepakt. Boomwortels vrijzuigen is een van de taken die van tevoren moet plaatsvinden. Allereerst zal de grond moeten worden aangepakt, waarna vervolgens het huis gebouwd kan worden op de bouwplaats.

 

In deze blog is het verschil tussen een traditioneel bouwen en prefab bouwen beschreven. Heb je deze blog gelezen en ben je geïnteresseerd in onze andere blogs over het “verschil tussen”? Lees dan eens onze blog over “Verschillen tussen linkbuilding en backlinks“ of “Verschillen tussen kluisjes en opbergkasten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *