Verschil tussen workplace instruction sheet en safety data sheet software

Inhoudsopgave

Er bestaan verschillende documenten waar bedrijven rekening mee moeten houden om hun werk correct uit te voeren zonder dat ze iets doen dat niet mag.

Workplace instruction sheet

Met behulp van een workplace instruction sheet is het mogelijk voor werknemers die blootgesteld worden aan gevaarlijke stoffen om veilig met de stof te werken. Op een workplace instruction sheet staat er genoteerd welke handelingen de werknemer moet doen om op een veilige manier te werken. Een workplace instruction sheet beschikt ook over informatie die van pas kunnen komen bij noodsituaties, dit kan bijvoorbeeld een ongeval zijn.

Het is belangrijk dat er op een workplace instruction sheet de volgende punten aangehaald worden:

  • De gevaren van een specifieke stof
  • De instructies om veilig te werken met de stof
  • Instructies die gevolgd moeten worden bij een noodsituatie
  • Inschatting van de werkgever over een blootstelling dat kan plaats vinden

Safety data sheet software

Een safety data sheet software beschikt over belangrijke informatie over gevaarlijke stoffen en de mogelijke risico’s die met deze gevaarlijke stoffen meekomen. Op een safety data sheet software staat gedetailleerd uitgelegd hoe je veilig aan de slag kan gaan met de stoffen waarmee je te maken krijgt. Een safety data sheet software is onderverdeeld in 16 verplichte secties om de uiteindelijke gebruikers van de stoffen te helpen mogelijke problemen te voorkomen of verminderen. Een aantal van de secties die er verplicht in moeten staan zijn: de product identificatie, gevaar identificatie, eerste hulp maatregelen, behandeling en opslag en nog veel meer (bron: www.thesdsfactory.com/services/safety-data-sheet-software).

Het is voor elk bedrijf dat werkt met gevaarlijke stoffen verplicht om gebruikt te maken van safety data sheet software. Een safety data sheet software kun je digitaal overal en altijd bij de hand houden en vind je het makkelijker terug.

Verschil

Het verschil tussen een workplace instruction sheet en een safety data sheet software is dat een workplace instruction sheet de ‘vertaling’ is van alle informatie dat op een safety data sheet staat genoteerd. Doordat de safety data sheet software té uitgebreid en technisch is wordt het ingewikkeld voor de werknemers om deze toe te passen en bestaat daarom dus de workplace instruction sheet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *