Verschil tussen zonnepanelen

Inhoudsopgave

Wanneer je wilt gaan investeren in zonnepanelen kom je er al snel achter dat er veel verschillende soorten zonnepanelen zijn. Elke zonnepaneel heeft een andere grootte, vermogen, rendement of aantal zonnecellen. De beste zonnepanelen in Venlo zijn poly of mono zonnepanelen. Bij poly zonnepanelen bestaat elke cel uit meerdere op elkaar aangesloten onregelmatige siliciumkristallen. Bij mono zonnepanelen is het zo dat een siliciumkristal de basis vormt van een zonnepaneel.

Blauwe en zwarte zonnepanelen

Tussen zwarte en blauwe zonnepanelen zitten er meerdere verschillen. Naast dat de kleur verschillend is worden de zwarte zonnepanelen ook wel designzonnepanelen genoemd. Dit komt omdat zwarte zonnepanelen strakker in design zijn en een witte of aluminium rand hebben. Bij zwarte zonnepanelen liggen de kristallen in de zonnepanelen allemaal in dezelfde richting, dit zijn ook wel de poly zonnepanelen. Bij de blauwe zonnepanelen liggen de kristallen regelmatig door elkaar, dit geeft een minder mooi effect. Blauwe zonnepanelen worden ook wel mono zonnepanelen genoemd. Zwarte zonnepanelen hebben over het algemeen een hogere rendement. Dit komt omdat ze een hoger vermogen hebben, dit hogere vermogen zorgt er ook voor dat ze iets duurder in de aanschaf zijn. Blauwe zonnepanelen presteren het beste bij bewolking, ze kunnen namelijk minder tegen zonlicht dan de zwarte panelen.

Andere kleuren

Naast zwarte en blauwe zonnepanelen zijn er ook dunne film zonnepanelen. Deze zijn zwarte panelen met een zwarte omlijsting eromheen. Het grootste voordeel van deze dunne film zonnepanelen is dan ook het design van deze panelen. Dunne film hebben over het algemeen een lager rendement maar zijn minder temperatuurgevoelig, op warme zonnige dagen hebben ze dus wel een hoger rendement. Het nadeel van dunne film zonnepanelen is dat niet alle omvormers er zomaar op kunnen worden aangesloten, er moet worden gelet op het spanningsbereik waarbij het maximale voltage van belang is. Daarnaast zijn er ook nog groene en rode zonnepanelen, deze zijn voornamelijk gunstig wanneer er zonnepanelen worden geplaatst op een schuin dak. Dus wanneer je op zoek bent naar zonnepanelen in Venlo is het wel belangrijk dat je alle verschillende soorten zonnepanelen goed vergelijkt zodat je uiteindelijk de panelen kiest die het hoogste rendement hebben voor jouw persoonlijke situatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *