Verschil tussen veilig en onveilig Bitcoin kopen

Er zijn verschillende manieren om te investeren in Bitcoin en op verschillende kanalen. Bijna altijd waarschuwen deze kanalen of cryptovaluta beurzen je ook voor het risico van investeren in cryptovaluta. Daarom zorg je ervoor geld te investeren dat je niet direct nodig hebt. En dat je eventueel bereid bent te verliezen.

Maar er is nog een risico verbonden aan het kopen van Bitcoin. Je moet ervoor waken niet te kopen bij malafide crypto handelaren of beurzen, want dan sta je voor een dubbel zo groot risico. Hoe onderscheid je veilig van onveilig Bitcoin kopen? Let op het volgende.

Beurzen met KYC en AML

Het eerste wat je doet is op zoek gaan naar een gerenommeerde beurs. Hoe je weet dat het om een goede beurs gaat? Je kijkt of de beurs KYC- en/of AML-controles uitvoert op zijn leden. AML staat voor Anti Money Laundering en gaat over het anti-witwasbeleid. KYC staat voor Know Your Customer en gaat dus over een ken uw klant procedure. Tref je een beurs aan die dergelijke controles hanteert, dan is het zeer waarschijnlijk een betrouwbare beurs.

Hierbij zijn Coinbase en eToro twee van de bekendste en meest betrouwbare beurzen. Bovendien zijn niet alle beurzen wereldwijd beschikbaar. Coinbase en eToro zijn wel beschikbaar in Nederland.

Bitcoin kopen betekent wallet gebruiken

Na een betrouwbare beurs te hebben gevonden, moet je een betrouwbare wallet zoeken. Hoewel Bitcoin digitaal is, moet het ook opgeslagen worden. Omdat net als bij fiatgeld, ook Bitcoin gestolen kan worden als het niet veilig opgeborgen zit in een wallet. Er zijn online en offline wallets, waarbij het slim is om jouw bezit op te slaan in verschillende wallets. Het is niet aangeraden alles in een wallet te bewaren.

Betrouwbare platformen die wallets aanbieden zijn Coinbase, Edge, Exodus, Robinhood en SoFi. Een online wallet is handig voor dagelijks gebruik, terwijl een offline wallet geschikt is voor opslag van grote hoeveelheden crypto. Gebruik complexe wachtwoorden en stel tweestap verificatie in voor je account. Verder is het ook belangrijk een back-up te maken voor je wallet.

Let op de centen

Geld dat je je kunt permitteren te verliezen, kun je gebruiken om te investeren in Bitcoin. Ook al heb je een betrouwbare beurs en wallet, het risico van verlies is er altijd. Beurzen zijn instabiel waardoor van alles kan gebeuren. Investeer daarom kleine bedragen. Als deze groeien, kun je meer investeren. Er zijn ook Nederlandse websites met advies over goedkoop bitcoins kopen.

Wat je erbij kunt doen is het actuele cryptocurrency nieuws volgens. Dan ben je up-to-date over de ontwikkelingen rond crypto, met name Bitcoin.

Investeren in crypto blijft al met al een risico, ook al kies je ervoor Bitcoin te kopen. Het is de eerste, oudste en populairste cryptocurrency. Toch moet je goed uitkijken waar je Bitcoin koopt en ook letten op de prijzen. Let vooral op controles zoals KYC en AML, vanuit beurzen naar hun gebruikers. En gebruik verschillende wallets met krachtige wachtwoorden. Dan verklein je de kans op risico’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *