Wat het verschil tussen een Volkswagen T1 en een Volkswagen T2?

dj bus volkswagen t1 en t2

De eerste typen Volkswagen Transportbusjes, zijn nog steeds enorm populair. Het zijn ijzersterke auto’s waar je verrassend veel in kan meenemen. En ze hebben een onweerstaanbaar uiterlijk.

Maar wat is nu het verschil tussen T1 en T2?

Het eerste en meest opvallende verschil is wel dat Volkswagen T1 het allereerste busje is dat geproduceerd werd door Volkswagen. De T1 heeft het zo kenmerkende stalen spijltje in de voorruit, dat de ruit in tweeën deelt. Een bijnaam voor deze bussen is dan ook de spijlbus.

Volkswagen T2 is de opvolger van de T1 en dus een nieuwe uitvoering van de Volkswagen transport bus. Deze bus heeft in plaats van een spijltje in de voorruit een panoramaraam en een luifel boven de voorruit, voor de aanvoer van verse lucht.

Bij de T2 is het motorblok lager geplaatst waardoor het mogelijk is een laaddeur in de auto te maken. Werklui kunnen in een T2 meer materiaal mee nemen dan in de T1.

De Volkswagen T2 heeft een steviger motor dan de T1.

In de Volkswagen T1 zitten veel kleine raampjes, bij de Volkswagen T2 is dat niet meer zo. De Volkswagen T1 werd in Duitsland geproduceerd, de Volkswagen T2 werd eerst in Duitsland maar later in Mexico en daarna in Brazilië gemaakt.

Zowel Volkswagen Type 1 als Type 2 waren behalve populair als bedrijfsauto voor timmermannen, schilders stukadoors ect, ook heel populair als camper. Ze worden ook wel hippie busje genoemd. Omdat in de zestiger jaren veel hippies in dit soort busjes naar India reisden. Al haar gebruikers roemen de busjes omdat ze ijzersterk zijn, jaren lang mee gaan en omdat ze heel veel kunnen vervoeren.

Tegenwoordig zijn deze busjes nog steeds in gebruik, ze zijn gewild als foodtruck of als DJ bus, zoals hier op VW Busje.com. En …ze doen het prima op Instagram

De luxe uitvoering van Volkswagen T1, de Samba is nog steeds een uiterst geliefd item. In 2015 werd er een verkocht voor 198.000.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *